Deel deze pagina via:

Vrijwilligersbeleid PRC Delta

Binnen onze vereniging worden een hoop taken gedaan door vrijwilligers, vooral bij de jeugd. Een hoop van deze taken wordt ingevuld door dezelfde groep. Op deze groep rust nu best een druk om alles gladjes te laten verlopen. Het is fijn als er meer leden zich in willen zetten om deze taken te vervullen. Want hoe leuk is het om buiten het fietsen ook wat voor de club te doen? Bijvoorbeeld op de klusdag met een gezellige lunch, het uitzetten van een cross voor de Delta-De Mol competitie. Vaak met een lach en plezier en achteraf tevreden gezichten en complimenten.

 

Een beleid opstellen is niet makkelijk, maar bij veel clubs inmiddels vanzelfsprekend. Het vrijwilligersbeleid is er niet voor bedoeld om mensen iets te verplichten. Wij proberen meer betrokkenheid te realiseren en bovendien maken vele handen licht werk. Door het vrijwilligersbeleid willen we juist de werkzaamheden spreiden, de klussen kunnen sneller en makkelijker worden ingevuld.

 

Via de mail zal er vanuit de diverse commissies een lijst met mogelijke activiteiten worden gedeeld waar je je kan opgeven. Let op: indien je je opgeeft zorg dat je het zelf in je agenda noteert, anders staan we met een lege bar en een half team te klussen. Ben je onverhoopt verhindert dit graag zo spoedig mogelijk door te geven!

 

De diverse commissies staan ook open voor ideeën. Zo is er door een lid op de KNWU veldrit een video gemaakt. Op de ploegenpresentatie zijn de ploegenfoto’s gemaakt door Paul Bakker. Ook hier ter invulling van de uren. Maar ook als je over bijvoorbeeld loodgieters kwaliteiten beschikt, elektricien bent of goede ideeën hebt die je zou willen en kunnen doen ten behoeve van de vereniging, laat het ons weten! Team Wasp is ook op zoek naar ondersteuning. Deze zoeken mechaniekers of soigneurs. Hier ga je mee naar de wedstrijd en ervaar de elite! Ook de donderdagavond training heeft hulp nodig van ervaren sportklassers en amateurs. Hier kan je dus ook je uren maken.

 

Van ieder actief lid vragen wij 6 vrijwilligersuren. Het lid kan een of meerdere taken uitzoeken die hij of zij graag zou willen doen. Voor de jeugdrenners (lees cat.1 t/m cat.7) is het voor de hand liggend dat de ouders een invulling geven aan deze uren, echter de kinderen kunnen ook hand en span diensten vervullen. Om te voorkomen dat bij grote gezinssamenstellingen het aantal uur teveel wordt is er besloten om per gezin een maximum van 12 uur in te stellen ( het eerste lid is 6 uur, 2e lid 3 uur, 3e lid 3 uur bij meer leden verder geen verplichting aangezien het max van 12 uur is behaald).

 

Van de senioren (incl. nieuwelingen en junioren) verwachten wij dat deze zelf een invulling aan de uren geven, maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat iemand anders de uren maakt.. Mocht je aan het eind van het jaar niet aan de vrijwilligersuren komen dan vragen wij een compensatievan € 27 (of € 50 per gezin) . Dit bedrag zal gereserveerd worden om de klussen van de vrijwilligers op te vangen door ingehuurde mensen.

 

Rustende leden, sponsoren, commissie- en bestuursleden zijn vrijgesteld van de takenlijst, omdat zij ofwel niet meer actief lid zijn of deze leden al aan de 6 uur zullen komen.