Deel deze pagina via:

Jeugd wielrennen

Jeugd wielrennen

 

JEUGDAFDELING

Jeugd wielrennen is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar t/m 14 jaar. Als een kind 7 jaar is, mag deze wel lid worden en mee trainen, maar nog geen wedstrijden rijden, dit mag pas vanaf het jaar dat je 8 wordt.

 

LID WORDEN

Als je wilt gaan wielrennen, kun je bij PRC Delta 3 gratis proeflessen volgen, waarbij je goed begeleid wordt door een trainer. Na de 3 proeflessen kun je besluiten om lid te worden. Een proeftraining kan worden aangevraagd bij de jeugdcommissie. Zij plannen een eerste training in en zij zullen je voorstellen aan de trainer(s), die de begeleiding op zich zal nemen. Deze trainer zal je begeleiden en vertellen over de regels die op het parcours van toepassing zijn.

Verplicht is een deugdelijke racefiets met goed werkende remmen, een fietshelm, handschoenen en een strak zittende broek. Zonder helm mag niemand op het parcours fietsen. Als je vragen hebt over de trainingen kun je bij een van de trainers terecht.


 

TRAININGEN

Gedurende het wegseizoen (maart tot half september minus de 6 weken schoolvakantie) wordt er getraind op de volgende tijden:

Maandagavond van 18.30 – 19.30 uur.

Woensdagavond van 19.00 – 20.00 uur.

De trainingen worden gehouden op het clubparcours. Soms trainen de ouderen kinderen ook buiten het parcours.

Gedurende het veldseizoen (begin oktober tot half januari) wordt er getraind op het volgende tijdstip:

Woensdagavond van 18.30 – 19.30 uur.

 

LEEN-  EN HUURFIETSEN

Het is mogelijk om op de club een fiets te lenen om te proberen of je wielrennen echt leuk vindt. Dit lenen is gedurende de 3 proeflessen gratis.

Als je lid wordt en je wilt de fiets blijven lenen, dan kan dat voor een periode van 3 maanden. Er dient dan een huurovereenkomst getekend te worden. De borgsom voor deze huurperiode is € 50,00.

De huurkosten bedragen € 40,00 per maand/€ 10,00 per week. De minimale huurperiode is 1 week.

De fiets mag je dan ook mee naar huis nemen, zodat je misschien nog een keertje extra kunt trainen.

 

WEDSTRIJDRIJDEN

PRC Delta is een wedstrijd-vereniging. Iedereen die lid is van onze vereniging dient wedstrijden te gaan rijden. Alle jeugdleden die langer dan 1 seizoen fietsen*, dienen een licentie en transponder aan te schaffen om zo deel te kunnen nemen aan de KNWU wedstrijden. We gaan er ook van uit dat alle kinderen deelnemen aan onze nationale wedstrijd op ons eigen parcours en de clubkampioenschappen.

 

*Gedurende het eerste lidmaatschapsjaar is het rijden van wedstrijden nog niet verplicht. Het is dan belangrijk om goed en veilig te leren fietsen. Hier wordt tijdens de trainingen veel aandacht aan gegeven. Voordat je wedstrijden wil gaan fietsen, is het verstandig om eerst af te stemmen met de jeugdcommissie of trainers of je hier aan toe bent.

Voor de kinderen die nieuw lid zijn is er de mogelijkheid tot deelname aan de MWW (miniwegwedstrijden) of de MCW (minicrosswedstrijden). Dit zijn starters wedstrijden waar je kunt wennen aan het rijden van wedstrijden. De jeugdcommissie en trainers bepalen wel wie hiervoor in aanmerking komt.

 

KNWU LICENTIE

Om deel te nemen aan KNWU wedstrijden, heb je een KNWU licentie nodig. Een licentie kost ongeveer € 33,00. De aanmelding bij de KNWU wordt door het secretariaat van PRC Delta verzorgd, je moet namelijk op het lidmaatschap formulier aangeven of je wel of geen licentie wilt. Nadat je aanmelding verwerkt is, krijg je een welkomstmail van de KNWU met inlogcodes, deze codes moeten eenmalig gewijzigd worden en goed bewaard blijven. Daarna kan je zelf de licentie aanvragen.

Behalve een licentie heb je voor de KNWU wedstrijden ook een transponder nodig. Dit is voor de tijdregistratie tijdens de wedstrijden. Informatie hierover vind je op mylaps. (http://www.mylaps.com/en/products/prochip/151)

 

Wil je een licentie, dan moet je ook een pasfoto, met op de achterkant van de foto je naam en geboortedatum schrijven, en plakken op een papier om kwijtraken te voorkomen, opsturen naar:

KNWU

Postbus 2661

3430 GB  NIEUWEGEIN

T.a.v. Helma v.d. Heuvel

 

INSCHRIJVEN VOOR KNWU WEDSTRIJDEN

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je aan een wedstrijd wilt deelnemen.
Je dient je zelf digitaal in te schrijven via www.knwu.nl voor de wedstrijd die je wilt rijden.
Je moet zelf je licentie meenemen naar een wedstrijd en zelf je rugnummer ophalen.


Vergeet niet; geen licentie = niet starten!

Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Categorie 1 t/m 4 ongeveer een half uur voor aanvang van categorie 1. 
Er kan namelijk alleen voor de start van categorie 1 ingereden worden.
Na categorie 4 is er altijd een pauze dus categorie 5 t/m 7 moet in de pauze aanwezig zijn om in te rijden.
Indien je onverhoopt niet rijdt op een dag dat je wel bent ingeschreven, geef dit dan svp tijdig door aan de betreffende organisatie. Bij niet afmelden kan een boete van de KNWU volgen.

 

CLUBTENUE

Als je lid bent geworden van PRC Delta dan moet je een kledingpakket kopen.
Dit pakket kan je bestellen via de web shop (zie button boven aan de bladzijde)


Het kledingpakket  bestaat uit:        

1 korte broek

1 shirt korte mouw

1 lange broek  OF een set arm- en beenstukken

1 trainingsjack

Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van € 125,00.

De kleding wordt uw eigendom.

 

HUISREGEL:

Op het clubtenue staan de sponsors van PRC Delta genoemd. Het is daarom verplicht om dit tenue te dragen tijdens de trainingen op de club en tijdens de wedstrijden.

Deze regel is niet alleen gesteld door de vereniging, maar ook vanuit de KNWU. Het clubtenue is namelijk geregistreerd als de club kleding van PRC Delta.

Deze huisregel geldt voor alle leden die trainen, training geven of wedstrijden rijden.

 

RACEFIETS / CYCLOCROSS-FIETS

Als je wedstrijden gaat rijden, moet je fiets wel aan bepaalde eisen voldoen. Laat je goed informeren voordat je tot de aanschaf van een fiets overgaat. Je kan hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Deko Bikesport in Zuidland of Van Leeuwen Tweewielers in Rozenburg. Ook kun je alle specificaties (o.a. het juiste verzet) nalezen op de site van de KNWU.


 

JEUGDCOMMISSIE:

Emailadres: jeugdprcdelta@hotmail.nl

Debby Wuisman           0181 - 631829
 of 06-28081661

Vicky de Vree
              06-41978171   

 

Zij zorgen onder andere voor:

Uitgifte van leen- huurfietsen, vaststellen van trainingsdata, beheer van de wedstrijdkalender, verzorgen van festiviteiten/activiteiten voor de jeugd.