Deel deze pagina via:

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2 2018

Wat is er allemaal gebeurd?

Sponsor gerelateerd:

 

 

Kledingbeleid:

(tip van de sluier: blauw/geel)

Met ingang van 2019 zal er een wijziging plaats vinden in het kledingbeleid. De financiën laten het niet meer toe dat bij valpartijen tijdens een wedstrijd een kledingstuk kosteloos kan worden vervangen. Er is ruimte om 1 kledingstuk te vervangen met 50% korting, wel moet het oude kledingstuk ingeleverd worden. Indien je meer valt zal deze niet worden vergoedt en zijn de kosten voor jezelf ( Dit was al de regel). Het basispakket (wat verplicht is) bestaat uit: korte broek, shirt korte mouw, jas lange mouw. De kosten van deze zijn: basis € 120.00, race kwaliteit € 127,00 pro kwaliteit € 136.00 Alle overige zijn optioneel en te bestellen via de website die door 36 wordt opgezet. Het is de renners verplicht om tijdens de training als wedstrijden het clubtenue te dragen. Met regelmaat zien wij, vooral bij de jeugdtraining, kinderen rijden in eigen kleding of oude clubkleding. Vanaf 2019 is dit niet toegestaan.

Leden/commissies

Overzicht prestaties van de afgelopen periode:

Zondag 24 juni werd het NK masters gereden. Bij de 40+stonden Ronald de Waal en Job Janssen voor PRC Delta aan de start. Ronald de Waal 5e NK masters.

Marco Geleijnse reed bij het NK Wielrennen voor de belofte renners. Tijdens de wedstrijd over 160km is het hij op een knappe 49ste plek gefinisht. Tijdens de wedstrijd met warme temperaturen werd het een slopende wedstrijd over 160 km, Marco wist in het peloton te eindigen.`


Districtkampioenschappen:

Kasper Schotte DK 2018

Nieuwelingen/Junioren:

Op het programma stond de internationale jeugdmeerdaagse in Rijswijk. Aan de start van deze wedstrijd stonden Bart Bronder, Joris Keller en Niels D'Huy. Bart moest helaas de proloog op vrijdag missen in verband met examenuitreikingen. Joris en Niels knalden er goed vandoor en slaagde er gelijk in om een goede uitgangspositie te creëren voor de ploegentijdrit. Joris reed een mooie 3de plaats en mocht dus plaatsnemen op het podium. Niels werd in zijn eerste tijdrit 16de. Bij de ploegentijdrit was het dus zaak om om geen tijd te verliezen en waar het kon een verschil maken met de andere teams. Ondanks een kleine miscommunicatie bij de start reden de jongens een uitstekende tijdrit. Bart wist zijn rol uitstekend uit te voeren en zorgde er zo mede voor dat combinatieploeg PRC Delta, HSK Trias en de Pedaalridders op een paar honderdste 2de werden. Voor Joris betekende dit mede dat hij op zou schuiven in het klassement naar positie 2. Daarnaast stonden we op een mooie 2de plek in het ploegenklassement. De dag erna stond een criterium en een tijdrit op het programma. Uit eerdere ervaringen wisten we dat het tempo erg hoog zou liggen en dat plaatsbehoud de hoofdzaak zou zijn. De jongens hebben dus enkele gaten van koplopers dicht gereden en vervolgens Joris in een mooie positie afgezet voor een sprint waar hij meedeed voor de bonificaties. Met dezelfde stand als voor het criterium werd er gestart voor de tijdrit. Bij deze tijdrit mocht Bart als een van de eerste starten. Bart reed een zeer vlakke tijdrit en wist tot de laatste 10 in de hotseat te blijven zitten. Joris had nog nooit eerder echt geoefend op tijdrijden en moest 30 seconden prijsgeven op de nummer 1. Hierdoor zakte hij helaas weg naar een tiende plaats in het algemene klassement. Bij de klassieker hebben zowel Bart als Joris meerdere aanvalspogingen gedaan maar door een vroege vlucht leidde dit nergens toe. In de sprint kwam Joris net wat te kort om nog mee te doen. De jongens hebben al bij al een top weekend gehad en gaan vol positiviteit naar de volgende koers!

NK jeugd

Op zondag 17 juni werd in Steenbergen het NK voor de jeugd gereden op een smal en bochtig parcours vol klinkers.

Mark Mandemaker, categorie 5 jongens, was de eerste die van start ging. Om 09.00 werd het NK in gang geschoten. Mark reed constant bij de eerste 10. In de laatste bocht moest de renner voor hem vol in de remmen, waardoor hij veel plaatsen verloor. Mark behaalde een 20e plaats.

Daarna was het de beurt aan Senna Wuisman, meisjes categorie 5. Zij handhaafde zich prima in eerste groep. Een valpartij in de laatste bocht ontregelde de eindsprint. Senna werd 19e.

In categorie 6 jongens stonden Gijs Ariens en Tijs van de Pols aan het vertrek. De sterkste uit deze groep trokken de eerste drie ronden vol door. Een kopgroep van 8 was het gevolg, met daarachter een groep met Gijs. Hij werd 17e. Tijs moest met zijn groep iets eerder afsprinten, 50e plaats.

Elany Farenhout verdedigde de PRC Delta kleuren in de categorie 6 meisjes. Ook hier was het oorlog vanaf de start. Elany miste ondanks verwoede pogingen om terug te keren net de aansluiting met de eerste groep. Zij werd 28e.

Na de pauze werd het parcours iets aangepast en konden de jongste categorieën gaan verkennen. Finn Wuisman beet vervolgens in categorie 1 jongens de spits af. Met het mooie nummer 14 streed hij in het begin voorin mee. Dat kostte behoorlijk wat energie, waardoor hij wat plekjes verloor. Maar toch mooi als 13e geëindigd.

Rond drie uur begon het wat te spetteren waardoor het parcours er voor de meiden van categorie 2 niet helemaal droog bij lag. Åsa de Keizer en Jaylinn Bergwerf moesten hiermee in hun wedstrijd rekening mee houden. De top ging net iets te snel, maar met een 13e (Åsa) en 15e (Jaylinn) plaats mogen de meiden zeer tevreden zijn. Anne Freij was helaas niet fit en kon niet meedoen.

De volgende renner die in de baan mocht was Tygo van de Beek bij de categorie 3 jongens. Het parcours was weer redelijk droog, dus de snelheid ging weer omhoog. Tygo streed dapper, maar het ging nog net iets te rap. 43e plaats. Maar net als alle anderen wel even mooi geplaatst voor het NK!

Inmiddels was het weer gaan regenen en lag het parcours er nat bij voor de categorie 4 jongens. Jilles Romers startte achteraan en dat was een nadeel op het glibberige parcours. Naarmate de koers vorderde droogde het op en reed Jilles renner voor renner naar voren. Uiteindelijk op plek 30 geëindigd.

Sveva Klok moest een hele dag wachten voordat ze met de categorie 4 meisjes van start mocht. De weg was weer droog en ook hier trokken de favorieten direct vol door. Sveva nestelde zich in de derde groep die steeds iets kleiner werd en reed een constante koers. Ze kwam als 24e over de finish.

Het was een mooi en gezellig dagje wielersport voor de jeugd op de Brabantse wal!

Trainingen jeugd.

De kinderen krijgen regelmatig verrassingen tijdens trainingen, zo kregen zij tijdens een training bezoek van Fabio Jakobsen, profrijder bij team Quick-Step Floors Cycling Team! Hij reed lekker het wedstrijdje mee met de kinderen en natuurlijk nog even allemaal op de foto!

Clubkampioenschappen Jeugd:

Chantal Blaak kwam kijken bij de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen bij de jeugd!

 

Wat staat er nog te doen

Een hele hoop, helaas kunnen wij als bestuur niet alles alleen.

Wat staat er de komende tijd op de agenda:

Wist je dat?

We mooi in de krant hebben gestaan:

https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/sport/82997/chantal-blaak-ziet-clubkampioen-mees-rehorst-

Inmiddels internationaal bekend zijn als vereniging: https://www.instagram.com/p/BlSjpTeFdYo/

Heb je een leuk stukje om te delen?
Mail naar secretaris@prcdelta.nl zodat we dit kunnen plaatsen in de nieuwsbrief!

Wij wensen iedereen een goede vakantie en hopen iedereen na augustus weer in goede gezondheid te zien!

Tot de volgende nieuwbrief van oktober.

Wilfred, Sebastiaan,Peter en Richard