Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Koert van Oosten pakt 1ste overwinning":

Velden met (*) zijn verplicht.
Koert van Oosten pakt 1ste overwinning
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Koert van Oosten pakt 1ste overwinning

Na wekenlang rond te rijden met kou, regen en wind was het vandaag andere koek. Weinig wind een lekker zonnetje en temperaturen rond de 18 graden. Ideaal weer voor een dagje koers!

10.00 uur vertrokken uit Spijkenisse met 7 renners om een omloop te rijden in Stekene (België). Aan het vertrek stonden namens PRC Delta: Koert van oosten, Bart Bronder, Arjan Boshoven, Boris Romers, Gabriël Melching, Roel van Sintmaartensdijk, Tim Nasveld. Op Koert na had iedereen vorige week al een beetje wedstrijdritme op gedaan in Schijndel. 

Tijdens de voorbespreking werd het al gauw duidelijk. Ze zouden aanvallend gaan koersen en er vanaf het begin vol in vliegen. Nadat om 13.00uur het startschot had geklonken was Roel degene die het spits mocht afbijten en ging voor de eerste vlammende aanval, deze was helaas zonder resultaat. Na verschillende uitbraken was de beurt aan Boris. Na een korte versnelling pakte hij 20 meter. Deze bouwde hij uit naar 50 maar meer kreeg hij niet. 

In het begin van de 3de ronde ging Koert er maar vol overheen. Nadat al vele aanvallen waren gepareert werd het nu voor de andere renners een lastige opgave. Koert sprokkelde samen met medevluchter Wouter Hopmans (Papillon) een kleine 20 seconden voorsprong bij elkaar. Deze voorsprong wist het duo gedurende de wedstrijd te vergroten naar maarliefst 2 minuten en 30 seconden. 

Het werd een sprint tussen Koert en Wouter voor de 1ste plaats. Koert die zich al heel de dag erg sterk voelde wist op een tactisch moment de sprint in gang te zetten. Hij pakte gelijk 1 fietslengte voorsprong en wist zich zo zeker te stellen van de eerste overwinning van 2017!

Het peloton had echter nog 1 plaatsje op het podium te verdelen. De overige deltarenners reden nog snel Arjan even naar voren en zo had Arjan de ideale positie om de 3de plaats van de dag te veroveren. 

De mannen hebben zich goed laten zien vandaag en zullen vol moraal volgende week aan de start staan in Oud-Vossemeer.

Uitslagen vindt u natuurlijk hier!
Pagina terug