Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Nieuwelingen en Amateurs in Omloop Kleine Hein":

Velden met (*) zijn verplicht.
Nieuwelingen en Amateurs in Omloop Kleine Hein
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Nieuwelingen en Amateurs in Omloop Kleine Hein

S'ochtends vroeg om 10.00 uur werden de amateurs al aan de start verwacht. De mannen hadden het goed gezien en verbleven in een huisje vlakbij Emmen. Ze konden dus redelijk uitslapen en stonden fris en wakker aan de start van de wedstrijd. 

Al vroeg begon de wind het belangrijkste onderwerp van de dag te worden. Met een sterke bries (windkracht 5) vertrokken de amateurs voor 70km koers door de polders. Na de neutralisatie werd er al flink gas gegeven en liep de snelheid op richting de 60km per uur. Na een goede 15km was het al helemaal gebroken. 

Voor in de gelederen waren Ronald en Dennis te vinden. Ronald zat in de kopgroep van 30 en Dennis zat in de waaier er net achter op een kleine 15seconden. Tot 15km lang werd er flink gejojo't tussen de waaiers maar dichter dan 10 seconden zou de 2de waaier nooit komen. Ronald sprintte dus mee voor de overwinning.  Uiteindelijk zou hij op een 17te plaats stranden. Dennis werd netjes 46ste. Overige uitslagen volgen nog.

Bij de dames was het ook een zware koers. Piene vocht voor wat ze waard was maar moest na 25km toch de koers verlaten. 

Om  half 4 startten de nieuwelingen pas. Door een grote valpartij na de neutralisatie was het peloton in mum van tijd verpulverd tot losse groepjes. Gabriël werd opgehouden door de valpartij en zat al in een achtervolgend groepje. De volgend op de weg richting de kop was Tim. Tim zat in een mooie waaier van 20man waar we hem sterk mee op zagen draaien om naar voren te komen. 

Boris en Bart hadden elkaar gevonden in de 5de groep. Zoals Boris na de wedstrijd zei had hij een werkelijke "Offday" hij zou ook een paar km later de wedstrijd moeten verlaten. Bart had echter de smaak te pakken en wist de sprong te maken van groep 5 naar 3. Dit zorgde er voor dat hij de wedstrijd als laatste uit zou mogen rijden en hier werd hij dan ook netjes 40ste. Een resultaat om trots op te zijn!

In het peloton van slechts 15 renners zaten Roel en Koert verstopt. Voor dit peloton reden er alleen 2 koplopers en een groepje van 5. Er viel dus  nog wat te halen. Er werd hard gedraaid met snelheden tegen de 50. Helaas was het gat geslagen en zouden de renners de plaatsen achter de kopgroep moeten verdelen. Roel werd knap 14de en Koert was tevreden met zijn 16de plaats.

Volgende week zijn onze nieuwelingen te vinden in het Duitse "Dueren" hier zullen zij de eiffelrunde bedwingen. De amateurs rijden hun wedstrijd in Liessel-Liessel.
Pagina terug