Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Delta goed vertegenwoordigd in Duitsland":

Velden met (*) zijn verplicht.
Delta goed vertegenwoordigd in Duitsland
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Delta goed vertegenwoordigd in Duitsland

Een weekend zonder klassiekers in Nederland werd door de renners van PRC Delta goed gebruikt om een tripje te maken naar Duitsland. Er zou zondag gestart worden in Rundum Duëren. Een echte klimklassieker die we in Nederland niet echt kennen.

4 flinke beklimmingen stonden er op Gabriël, Tim, Bart, Boris, Koert en Arjan te wachten. 

Na een neutralisatie van wel 5km werd dan eindelijk het verlossende startsignaal gegeven. De eerste 25km waren glooiend en het peloton bleef tot dan ook mooi bij elkaar. Na deze 25km stond er een mooie afdaling te wachten. Met snelheden rond de 80km per uur waren er hier en daar al een paar kleine gaatjes ontstaan maar deze konden nog niet echt meegeteld worden. 

Op de eerste beklimming zagen we een Koert die zich goed in zijn nopjes voelde en direct meesprong in het wiel van nederlandskampioen Casper van Uden in goed gezelschap met Lars Boven. Toen van Uden eens achterom keek en besloot dat het nog niet genoeg uit elkaar lag moest Koert een paar meter laten. Van Uden en Boven reden samen een dikke 3 minuten bij elkaar en de eerste twee plaatsen waren dus verkeken. 

Koert kwam in een achtervolgend groepje van 6 renners te rijden. Zichtbaar dat dit tempo hem niet al te hoog lag wist hij in de sprint naar een mooie 4de plaats te sprinten. 

Arjan kende wat pech. Na een mindere afdaling heeft hij veel tijd moeten goedmaken op de beklimmingen. Wist nog achter het groepje van Koert te komen maar een valpartij in de laatste afdaling gooide roet in het eten. Hij werd nog net 21ste. Boris won de sprint van het groepje dat daarna binnenkwam. 

Gabriël en Tim moesten helaas afhaken op de eerste grote beklimming, voor Bart was de 3de beklimming er net te veel aan. Helaas mochten ze de wedstrijd niet finishen, maar hebben wel een hele nette wedstrijd gereden. 


Pagina terug