Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Weekendje Appelscha met nieuwelingen":

Velden met (*) zijn verplicht.
Weekendje Appelscha met nieuwelingen
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Weekendje Appelscha met nieuwelingen

Omdat het zondag al vroeg starten was in Appelscha werd er besloten om met de hele ploeg een dag eerder te vertrekken naar Drachten en hier te overnachten. 

Aangekomen in het hotel werden de koffers klaar gezet even wat gedronken en op weg naar het restaurant om de nodige koolhydraten naar binnen te werken. Na de goede maaltijd doken de renners met ploegleiding de auto in om even naar Appelscha te rijden en het parcours te verkennen. Dit bleek later geen overbodige luxe want er lag toch wel een onverwachtse "kasseienstrook" in. 

Aan de start stonden deze week Arjan, Roel, Gabriël, Jesse, Bart en Tim. Bij de start ging zoals we gewend zjin gelijk het gas er goed op. Nadat er al een paar renners moesten lossen werd het hoge tempo ook voor Jesse wat te zwaar. Ondanks dit was Jesse blij met zijn allereerste klassieker ervaring en keek hij er al naar uit om de volgende te mogen rijden. 

Gabriël reed een dijk van een wedstrijd. Waar hij nog niet eerder verder kwam dan 20km koers in een klassieker liet hij zich vandaag goed zien in het midden van het peloton. De hoop was er dan ook dat hij het ging halen. Helaas kwam rond 60km de man met de hamer langs en moest Gabriël met een compagnon lossen. Echter laat dit wel de groei zien die Gabriël de afgelopen maanden heeft doorgemaakt en we zijn er dan ook van overtuigd dat het ook Gabriël een keer gaat lukken!

Arjan en Tim reden beide een mooie koers halverwege het peloton. We kunnen wel stellen dat zij niet de grootste moeite hadden met het volgen van deze klassieker. Arjan wist zich in de sprint nog netjes naar voren te rijden en werd keurig 24ste. Tim wist zijn eerste klassieker uit te rijden!

Bart wist tot tweemaal toe pal achter een valpartij te komen. Nadat we zo'n 2 minuten stil hebben gestaan en we Bart eindelijk weer op de fiets hadden begon dan ook een inhaalrace. Bart liet hier al zien dat hij goede benen had en wist zich gretig binnen 5km weer terug naar het peloton te rijden achter de auto. Helaas zat hij 12km voor de finish weer achter een massale valpartij en moest andermaal terugrijden. Maar complimenten zijn verdient want andermaal sloot Bart aan in het peloton. Toen er weer gevallen werd in de laatste bocht voor de finish nam Bart genoegen met een 55ste plaats.

Roel stapte van zijn fiets met de eerste woorden "ik had goede benen vandaag". Dat hebben we onderweg dan ook mogen zien. Heel het weekend straalde Roel al moraal af naar de rest van de groep. Hij wist zich vanaf de start af aan al van voren te handhaven en besloot even tot de eerste kasseienstrook te wachten. Nadat hij hier keurig als 5de opdraaide besloot hij dat er rond kilomterpaal 35 het tijd werd voor actie. Een felle demarrage volgde dan ook. Na een paar uitvalspogingen kwam Roel 2x alleen weg te zitten maar kreeg nooit meer dan 30seconden van het peloton. 

Met nog 15km te gaan reed Roel met 6 medeachtervolgers weg om de jacht op de kopgroep van 6 te openen. Helaas waren er een paar bij die niet voor de overwinning wilde rijden en zo werden ze teruggepakt door het peloton. 

Redelijk gefrustreerd kwam Roel dan ook de laatste bocht uit. Met een sprint waarbij hij het onderste van zichzelf naar boven moest halen verloor hij op 0.02 seconden de pelotonssprint en wist op deze manier toch een mooie 8ste plaats te behalen. 

Al bij al kunnen we trots zijn op deze enthousiaste groep met Nieuwelingen. 

Nog leuk om te vermelden is dat Koert en Boris aan de start stonden van De Kleeberg Challenge. Koert wist hier beslag te leggen op de 11de plaats en Boris werd na wat onenigheid met een motor toch nog 24ste!
Pagina terug