Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Koert van Oosten herstelt zich na valpartij":

Velden met (*) zijn verplicht.
Koert van Oosten herstelt zich na valpartij
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Koert van Oosten herstelt zich na valpartij

Gisteren werd de Omloop van de Maasvallei gereden. Deze nationale klassieker voor de nieuwelingen en de junioren staat bekend om zijn korte maar pittige klimmetjes. In deze wedstrijd worden de Sneijdersberg en Maasberg overwonnen. 

Aan de start van de nieuwelingen wedstrijd stonden namens PRC Delta: Koert van Oosten, Roel van Sintmaartensdijk en Arjan Boshoven. 

Al kort na het vertrek in Stein kende Arjan pech. Een defect in zijn achterwiel was het probleem. Een wiel wissel was onvermijdelijk en doordat het peloton op volle snelheid op Elsloo afreed wist hij niet meer terug te keren. Roel liet voor de wedstrijd al weten dat hij na zijn examens is begonnen met werken en deze week 40uur gemaakt had. Even wennen dus en een lichte vermoeidheid, ondanks deze ongemakken wist Roel karaktervol de wedstrijd uit te rijden. Zo 6 keer werd hij gelost op de klimmen maar hij vocht door en kwam telkens weer aansluiten. De laatste ronde was er een teveel maar op een kleine achterstand van het peloton reed hij heel netjes zijn wedstrijd uit. 

Koert kende een topconditie. Vorige week pakte hij nog 2 etappes in de Tour de Himmelfart (Denemarken) en reed hier 2 etappes in de gele trui. 

Helaas gooide een gemene schuiver roet in het eten bij Koert. Bij de eerste passage zagen we Koert gehavend op een goede 30seconden langskomen op de Maasberg. De volgende ronde had hij wat achterblijvers ingehaald en in een groepje van 15man was hij hier de drijvende veer. Nog een kleine 20 seconden te overbruggen. Hier besloot Koert dat het mooi was geweest en liet zijn krachten zien. Reed terug naar het peloton en besloot gelijk door naar voren te stomen. In het verloop van de koers onstond er hier en daar een kleine kopgroep maar er was niemand die de echte forsing kon maken. 

 In de laatste ronde ging er een iemand solo. Koert die door zijn vele inspanningen toch wel een beetje vermoeid was geraakt besloot het op een sprint te gooien. In een sprint voor de 2de plaats zagen we Koert als 5de boven komen. Een hele knappe prestatie na zijn val!


Pagina terug