Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Tour de Himmelfart":

Velden met (*) zijn verplicht.
Tour de Himmelfart
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Tour de Himmelfart

De Tour de Himmelfart zit erop. 5 etappes in 3 dagen. Een mooie ervaring rijker!

 

Nieuwelingen U16

Bart Bronder, Gabriel Melching, Boris Romers en Koert van Oosten

Lekker ontwaken in Denemarken. Dag 1 was een zware maar mooie dag. 110 starters aan het vertrek. Een glooiend parcours met 1 pittige klim erin. Gabriel eindigde op de 92ste plaats, Bart Bronder 67ste, Boris Romers werd 19de en  ploeggenoot Koert van Oosten won!!!

In de tweede etappe was de opdracht de gele trui te behouden. Boris voerde die taak heel goed uit, hij haalde alles en iedereen terug, hierdoor kon Koert zich goed in het peloton handhaven. in de laatste ronde kwam Koert als een duveltje uit een doosje en won weer! Boris werd ondanks al het werk toch nog netjes 10.  Bart reed een sterke koers en eindigde netjes in het peloton op plaats 45, ook bij Gabriel ging het stukken beter dan in de ochtend etappe, plek 89

Klassement na dag 1: Koert 1ste, Boris 13de, Bart 59ste en Gabriel 92ste

 

Dag 2 in de ochtend etappe 3: tijdrit van 12,8 km: uitslag 82ste plek Gabriel, 70ste plek Bart, plek 10 was voor Koert. Een goede tijdrit, maar helaas niet genoeg om het geel te behouden.

Boris reed een sterke tijdrit, hij werd vierde. Op 10 sec. Van de winnaar..  Hiermee schoof hij van plek 13 naar plek 7 in het klassement. Hij had de snelste tijd bergop in de tijdrit, hierdoor de max. Punten voor het bergklassement. In de vierde etappe een omloop van 6,,1 km (totaal 5 rondes) werd het een massasprint. De koers zat op slot, wel nog in de aanval gegaan, maar helaas zonder succes. Boris 19de, Koert 23ste, Bart 26ste en Gabriel 82ste. Bart reed goed van voren en Gabriel reed de koers goed uit in een achtervolgende groep!

Klassement na dag 2: Koert 2, Boris 7, Bart 55 en Gabriel 89

Dag 3: de koninginnerit, 88 km, 6 rondes met in elke omloop een pittige klim.

Wat een strijd, Koert nam in ronde 1 al initiatief door heuvel op te demarreren. Er konden er slechts 4 volgen, toch werden ze teruggepakt en zo verliep het de hele koers. De deur stond van achter wagenwijd open, uiteindelijk bleef er een groep van 35 man over die streed om de dagwinst en de eindwinst in het klassement. Koert en Boris hebben gestreden voor wat ze waard waren en hadden tot 1 ronde voor het einde alles onder controle. Vlak voor de laatste ronde was er toch een ontsnapping. 3 man bleven weg. Waardoor het klassement toch nog op zijn kop ging. Boris werd 9de in de etappe, Koert 24ste, Bart 40ste en Gabriel 67ste.

Het eindklassement: Koert 4de, Boris 8ste, Bart 42ste en Gabriel 67ste, Anders Toft Nielsen won uiteindelijk het eindklassement! Door zijn eerste plaats berg op bij tijdrit werd Boris nog 3de in bergklassement.

 

 

 

Nieuwelingen U17

Dag 1: Arjan Boshoven was de enige renner in deze categorie. In de eerste ronde van de eerste etappe werd alles aan bonken gereden. Bij de eerste doorkomst kwam Arjan op achterstand over de streep, maar hij bleef streden en sloot uiteindelijk aan in een achtervolgende groep. Uitslag: plaats 75

Etappe 2, het criterium, hier was Arjan in de eerste helft veelvuldig op de eerste rij te vinden. Het peloton bleef lang bij elkaar, totdat Enzo Leijnse ontsnapte, die zagen ze niet meer terug. In de pelotonssprint eindigde Arjan op een mooie 15de plek, klaasement plek 72

Dag 2: de tijdrit, een prima tijd, zelf was hij wat minder tevreden, kon harder zei hij , maar toch een 33ste plaats.

In de avond etappe liet Arjan zich weer goed van voren zien, die etappe eindigde in een massasprint, Arjan werd 20ste

Dag 3 de koninginne rit, zware omstandigheden, 102 km! Warm en een flinke klim erin.plek 46 en uiteindelijk 50ste in het klassement. Stijgende lijn doorgezet, top.

 

Junioren U19

Matthew van der Linden, Kevin Vaarties en Kane IJdo, 146 man aan de start, Hier zowel eerste als tweede jaar junioren.

Dag 1 Etappe 1, De noren overheersten in deze koers, Kane handhaafde zich tot de laatste ronde goed in het peloton, in de laatste ronde ging het net te hard en eindigde al 76ste, Matthew 108ste en Kevin 112ste in achtervolgende groepjes.

Etappe 2: Kane 66ste in peloton gefinisht, Kevin en Matthew erachter, zij moesten helaas nog voor het einde uit koers

Klassement: Kane 72ste, Matthew 109de en Kevin 122ste

Dag 2: etappe 3, tijdrit: kane 60ste, Matthew 93ste en Kevin op plek 101

Etappe 4:Helaas een tegenvaller voor Kane, in de 4de etappe kwam hij ten val en liep een breuk in zijn pols op. Hij moest de koers voortijdig verlaten. Matthew reed een sterke koers en eindigde in het peloton op een goede 23ste plek, Kevin eindigde op plek 111

Dag 3

Kane helaas niet meer in koers, maar ontpopte zich als een goede verzorger, goed gedaan! Matthew en Kevin hadden 133 km voor de wielen! Een afvalkoers, waarbij er steeds weer wat renners uitvielen, Kevin heeft 1 ronde voor tijd de pijp aan Maarten gegeven en Matthew heeft de koers nog wel uitgereden, de laatstt geklasserde renner, goed volgehouden.De mannen hebben alles gegeven,

Eindklassement: Matthew 82ste

De ploegleiders Robbie Vaarties en Wouter Ketting kijken tevreden terug op de meerdaagse, de renners hebben goed gepresteerd met als hoogtepunt een 4de en 8ste plek in het eindklassement bij de nieuwelingen U16,  een hoop geleerd en natuurlijk ook veel lol gehad. Hierbij wil ik ook de mechanieker Leon Bronder, verzorgers Jeffrie &Jacqueline Jansen en Rene van Oosten bedanken voor de begeleiding.

 

 

 

 

 
Pagina terug