Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Tour de Lasalle groot succes voor Delta":

Velden met (*) zijn verplicht.
Tour de Lasalle groot succes voor Delta
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Tour de Lasalle groot succes voor Delta

PRC Delta succesvol in Tour de Lasalle

 

Van 8 tot 11 juni werd de 4-daagse de Tour de Lasalle verreden in de kop van Noord Holland.

 

PRC Delta was vertegenwoordigd met 2 ploegen. Luc Ducrot, Ronald de Waal, Jari Kloppenburg, Dennis ter Wal, Job Janssen, Kees Barendregt, Christian Kuikstra en Erik Meerkerk.

De ploeg bestond verder uit ploegleider: Cor Trommels en voor de verzorging waren meegereisd Klaziena Trommels en Marleen Meerkerk.

Donderdagmiddag om 2 uur hadden we afgesproken op de camping waar we met z’n allen deze dagen zouden verblijven.

Onder het genot van een heerlijk stuk appeltaart en een bak koffie werd de tactiek doorgesproken.

We zaten ongeveer 17 km van Den Helder zodat de mannen iedere dag met de fiets naar de start reden, even lekker warm rijden. De ploegleiding kwam met de ploegleiderswagen er achteraan.

 

Hier de verslagen van de wedstrijden:

 

Dag 1:

De eerste etappe van de 63e Tour de Lasalle was een omloop op het eiland Texel vlakbij Den Hoorn en de TESO boot. Dit jaar moesten de renners 4 ronden rijden en de finish was dicht bij de plaats Den Hoorn gestationeerd wat de gezelligheid alleen maar ten goede kwam.  

De etappe op Texel was een chaotische, maar enerverende. Kort na de start ging het bij Den Hoorn al direct mis, toen het peloton verkeerd werd gestuurd. Volgens renners de schuld van de jury, volgens het officiële jurycommunique kwam het door een verkeersregelaar die te laat op zijn post was (door een aanrijding). Na een snelle neutralisatie ging de koers weer verder, al waren de posities in het veld toen wel aardig door elkaar geschud.

In het begin ook al veel pechgevallen, meerdere renners stonden in de eerste twee ronden langs de kant van de weg te wachten op een nieuw wiel. Ook waren er enkele valpartijen.


Een viertal wist te ontsnappen met voor PRC Delta Luc Ducrot en bouwde al snel een voorsprong op van meer dan veertig seconden. Die wisten ze tot het einde aan toe vast te houden.

Luc ontsnapte in de finale uit het groepje maar werd net voor de streep geklopt door Thijs Zuurbier. Maar heel blij met een 2e plaats!

Op de streep hadden ze 61 seconden voor op wat toen nog over was van het peloton.

Luc Ducrot werd na afloop uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van de avond. Ook mocht Luc de groene trui aantrekken als winnaar van het puntenklassement.

Ook werd Luc uitgroepen tot de meest strijdlustige renner!

 

Dag 2:

Na de start op Fort Erfprins gingen de renners er al direct stevig in. Geholpen door de wind vielen al snel veel gaten in het peloton, een groot aantal renners wist uiteindelijk de eindstreep niet te halen. Luc Ducrot, die vandaag in het groen mocht starten reed in het begin van de etappe lek en was de rest van de avond bezig aan te sluiten. Geholpen door de ploegleider en de aanmoedigingen van ploegmaat Paul Bakker (vanuit de wagen) lukte dat uiteindelijk heel aardig, hij verloor slechts zeven tellen.

Er waren veel ontsnappingspogingen, maar geen van allen met succes. Een groep van 26 renners kwam tenslotte gezamenlijk op de finish af, waarbij de sprint  werd gewonnen door Schipper en Ronald de Waal ons wederom een 2e plaats bezorgde.

Weer feest bij de ploeg van PRC Delta!!

 

Dag 3:

Een omloop over de Helderse Zeedijk.
Vandaag wordt voor de eerste keer gereden in een A- en B-klassement.

Helaas heeft Dennis ter Wal ons wegens ziekte moeten verlaten.

In het A-klassement starten Luc Ducrot, Ronald de Waal en Jari Kloppenburg.

In het B-klassement starten Christian Kuikstra, Kees Barendregt, Job Janssen en Erik Meerkerk.
Luc staat na 2 dagen 4e in het A-klassement en Ronald 8e.


Een mooie omloop langs de kust met heel veel wind.

Christian had het zwaar deze dag, voelde zich niet goed…..wilde zelfs afstappen maar dankzij de enorme inzet van ploegmaten Erik, Kees en Job wist hij te handhaven. Erik nam hem in de laatste ronde mee in zijn wiel en zette hem af om mee te kunnen sprinten.

Dat lukte en hij werd heel knap 2e!!

Hierdoor pakte Christian ook nog de witte trui….leider in het B-klassement.

Job 8e, Erik 14e en Kees 33e.
Bij de A-renners was het verloop van de wedstrijd misschien nog wel minder spannend dan bij de B-ploeg. Hier werd het ook een massasprint.

Ronald 9e, Luc 14e en Jari 26e


Dag 4:

De A-groep ging enthousiast van start, het tempo lag hoog en er waren veel ontsnappingspogingen, maar die waren stuk voor stuk slechts van korte duur.

Het werd een massasprint waarin Ronald 9e werd en Luc 10e, Jari finishte als 31e.

In de B-groep was zondag ook weinig spektakel te beleven.

Christian startte in de witte trui.

De 47 renners hielden er wel een behoorlijk tempo in, maar tot een succesvolle ontsnapping kwam het niet. Op de Middenweg hadden ze pal tegenwind en menig renner wilde daar niet op kop rijden. Uiteindelijk kwam het aan op een massasprint waarin Christian toch nog knap 8e werd, helaas niet genoeg om de witte trui te behouden.

Job werd 14e, Kees 24e en Erik 33e.

 

Resultaat:

1e dag Luc 2e en winnaar puntenklassement (groene trui) Luc werd ook nog uitgeroepen tot de strijdlustigste renner!

2e dag Ronald 2e

3e dag Christian 2e en winnaaar B-klassement (witte trui)

 

Eindklassement:

Luc 2e in het A-klassement

Christian 3e in het B-klassement

 

Echt super trots op deze ploeg! Hebben tot het eind toe voor elkaar gestreden met uiteindelijk 5 podiumplaatsen als resultaat!


Voor en na de wedstrijden was het altijd erg gezellig met elkaar!

De dames zorgden voor de inwendige mens zoals een pastamaaltijd en broodjes en zaterdag een gezellige bbq!

Zondag bij de prijsuitreiking was er nog een heerlijk buffet als afsluiting van deze Tour de Lasalle!

 
Pagina terug