Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Delta hoog in klasseringen Rijswijkse Meerdaagse":

Velden met (*) zijn verplicht.
Delta hoog in klasseringen Rijswijkse Meerdaagse
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Delta hoog in klasseringen Rijswijkse Meerdaagse

3 dagen vol met actie beloofde het te worden. Vrijdag startte de Internationale Jeugdmeerdaagse van Rijswijk. 

Afgevaardigde namens PRC Delta: Conner Karel, Cas Briggeman, Liam & Christophe van der meer, Boris Romers, Arjan Boshoven en Joey Sluijter.

Bij de categoriën 1 tm 7 wisten Conner, Cas, Liam en Christophe zich keurig te handhaven bij de top. Zo hoorden we meerdere malen top 5 posities langskomen via de speaker. In categorie 4 werden Cas en Conner 5de en 11de. 

Liam en Christophe die tijdens hun zweedse vakantie een halve wereldreis maakte om bij deze wedstrijd te zijn waren dan ook zeer gebrand op goede uitslagen. Christophe die in categorie 3 rijdt wist maarliefst 3x 4de te worden. Liam rijdend in categorie 6 reed een keurige meerdaagse. Helaas is er door omstandigheden geen algemeen klassement op kunnen maken in categorie 6. 

De nieuwelingen begonnen deze meerdaagse met een ploegentijdrit van 1100m. Deze wedstrijdvorm met een afstand van 1100meter is alles behalve normaal en er moest dus een goede tactiek bij komen kijken. Boris op kop Arjan erachteraan en Joey als afsluiter. Zo reden ze weg. Met een ongekende snelheid van 45 in het uur zette de mannen een hele mooie tijd neer die goed was voor een 5de plek in de uitslag. 

De volgende dag was er dan de tijdrit van 2.750km. De mannen wilde hier zowel hun voorsprong behouden als uitbreiden en stonden vol enthousiasme op het startpodium. Boris knalde in een razende tijd naar een 3de plaats, Arjan werd keurig 14de en Joey zou een tijd neerzetten die een paar seconde langzamer was. 

In het criterium werd er vollebak gereden. Geen moment dat het stilviel en dit maakte het dan ook een lastige koers. Nadat er 2 kanshebbers op het algemene waren weggesprongen zag Boris het gevaar en wist dat dit gat gedicht moest worden. Helaas kon hij niet op medewerking rekenen van andere ploegen. Hij knalde dus zelf het gat maar dicht. De finale van deze wedstrijd werd helaas ontsierd door een flinke valpartij waarbij helaas een ambulance genoodzaakt was. Arjan zat achter de valpartij (zonder erg) maar kwam hierdoor wel op een halve minuut van het peloton binnen. Hiermee was zijn algemeen klassement dus eigenlijk al gedaan. 

De laatste dag moest er enkel nog een omloop gereden worden. In de omloop werd er hard gereden maar niemand kreeg ook maar een klein beetje de mogelijkheid om weg te komen. Wel zagen we Boris en Arjan een actieve en oplettende wedstrijd rijden. Arjan probeerde het nog een keer maar wist ook dat het lastig zou worden. Het parcours opdraaiend voor de eindsprint zagen we op kop Arjan langskomen en Boris zat keurig in het 5de wiel. Door de lastige finale bochten en het gedrang verloren ze beide een beetje positie en moesten ze dus van verder komen dan gedacht. Boris werd in deze sprint nog keurig 10de maar kon helaas geen aanspraak meer maken op de bonificatieseconden. Joey zijn conditie wordt ook steeds beter en wist dan ook zijn eerste klassieker uit te rijden in een mooie groep op een 2 minuten van het peloton. 

In het algemeen klassement snelde Boris als 1ste jaar naar een verdienstelijke 7de plaats. De mannen hebben zich als team getoond en samen voor een andermaal onvergetelijk weekend gezorgd.
Pagina terug