Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "PRC Delta toont zich in Belgische Ardennen":

Velden met (*) zijn verplicht.
PRC Delta toont zich in Belgische Ardennen
(*):
(*):
(*):
:
(*):

PRC Delta toont zich in Belgische Ardennen

Gisteren reisde we af naar Polleur (België) voor een van de mooiste koersen van het jaar. Voor deze wedstrijd mochten we gebruik maken van de ploegleiderswagen van Delta Cycling 010 waar wij hen natuurlijk zeer dankbaar voor zijn!

Onderweg bleek het al typisch Ardennen weer te zijn. We hebben de gehele dag niks anders gezien dan regen. Bij het inrijden liet Roel al doorschemeren goede benen te hebben. Onze klimmer Koert die al voor een langere periode zich laat zien in deze klimkoersen had zich voor deze wedstrijd zeer goed voorbereid. 

Toen om 14.10h het startschot werd gegeven ging alles zeer vlotjes voor onze renners. Al snel waren Boris, Roel en Koert goed van voren te vinden en zouden Bart en Arjan niet verder in het peloton volgen. 

Na de eerste klim kwam Arjan op een klein gaatje te zitten. Dit kon hij later gelukkig nog dichtrijden en zo had hij de aansluiting met het peloton ook weer gemaakt. Koert die goed over het eerste colletje heen kwam besloot dat het niet hard genoeg ging en ging er in zijn eentje vandoor. 

Binnen 5km had hij een goede 30 seconden te pakken op het peloton. Dit mede door het  goede werk van Boris en Roel. Hierna begon het jojo spel en liep de voorsprong terug tot 10 seconden. Net voor de Vacquee kwamen er 3 mede aanvallers aansluiten bij Koert. 

Toen de Vacquee (6km) begon besloot Roel zijn goede benen te tonen en ging op avontuur. Met nog 500 meter te gaan tot de top kreeg hij gezelschap van het overblijfsel van het peloton (30man). Koert zijn voorsprong was met zijn mede vluchtgenoten weer opgelopen tot 30 seconden.

Na de afdaling van de Vacquee stond er gelijk weer een klim te wachten. Na 1 goede km op deze klim ging het helaas fout. Over de radio kregen we te horen dat Koert een kettingbreuk had. Door de vele kleine groepjes duurde het lang (+- 3 minuten) voordat we bij Koert aankwamen. Op zijn nieuwe fiets sprong hij van groepje naar groepje en wist uiteindelijk zelfs nog bijna de aansluiting te maken bij het overgebleven peloton.

Ondertussen hadden Arjan en Bart de rol moeten lossen en werden later uit koers gehaald. Boris zou op 4 minuten van de winnaar binnenkomen. Roel wist in een mooie sprint nog een top 30 plaats te bemachtigen. Koert kwam vol ongeloof op 2min 44 binnen van de winnaar.

De winnaar konden we vinden in de kopgroep waar Koert deel van uit maakte. Helaas pech maar we kunnen zeker zeggen dat onze renners een top wedstrijd hebben gereden!

 
Pagina terug