Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Bronder soleert naar zege in Zuidland":

Velden met (*) zijn verplicht.
Bronder soleert naar zege in Zuidland
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Bronder soleert naar zege in Zuidland

Om 12.00 uur werd er geschoten voor de start van de Nieuwelingenkoers in de Ronde van Zuidland. In deze wedstrijd was Delta goed vertegenwoordigd. 

Zuidlander Roel van Sintmaartensdijk die herstellende was van een valpartij een week eerder toonde goede moed en stond vol vertrouwen aan de start. Naast hem ploegmaten Jasper Kraaijenbrink, Bart Bronder, Joey Sluijter, Boris Romers en Arjan Boshoven. Gabriel moest deze koers aan zich voorbij laten gaan in verband met ziekte. 

Al gelijk na de start lieten de jongens hun motivatie zien en vlogen er vol in. Arjan en Roel domineerde de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Werden 1ste en 2de in het 3 ronden klassement en zaten keer op keer mee in de ontsnapping. 

Ongeveer half koers reed er een tweetal weg dat een kleine 20 seconden voorsprong toegekend kreeg. Geen nood in het peloton want de achterstand werd goed gecontroleerd en met 15 minuten te gaan werd deze ontsnapping ook weer ingerekend. Op dat moment grepen Roel en Boris hun kans en vormde samen met Thomas Mijnsbergen (Willibrord wil Vooruit) een kopgroep. Door de grote overhand die de Delta renners hadden ontstond er geen samenwerking en werd deze uitlooppoging al snel te niet gedaan. 

Op het moment dat de ontsnapping terug gepakt werd besloot Bart van de doode situatie te profiteren en ging op avontuur. Een kleine 15 seconden is wat die kreeg. Hier moest hij het mee doen. Met een kleine 30 meter voorsprong wist Bart zijn solo af te ronden en pakte hier zijn eerste overwinning van het jaar. 

Roel en Jasper werden netjes 4de en 5de, Boris vonden we iets verder in de top 10!
Pagina terug