Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Baanclinic voor de jeugdleden":

Velden met (*) zijn verplicht.
Baanclinic voor de jeugdleden
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Baanclinic voor de jeugdledenOp zaterdag 23 september 2017 werd door veel PRC Delta leden de handen uit de mouwen gestoken voor het opknappen en klaarmaken van het parkoers voor het aankomende veldseizoen.

De jeugdleden hadden andere plannen voor die dag: zij maakten een uitstapje naar Omnisport in Apeldoorn voor een clinic baanrennen. De kids werden werden rond 11 uur met een bus opgehaald en uitgezwaaid door ouders, broers en zussen. Na een redelijke lange busreis en met een enkele omweg bereikten wij om 13.15 uur onze bestemming. De kinderen werden gelijk meegenomen naar binnen, konden nog snel een boterham eten en iets drinken en werden daarna naar de baanfietsen gebracht. Iedereen had zijn eigen pedalen mee, die de technische staf, inclusief Gino en Kevin, op de baanfietsen monteerden.


De fietsen werden door de kinderen getest op het middenstuk en menigeen kwam erachter dat er geen remmen op de fiets zaten, maar dat je ook niet kon schakelen. Dat is toch wel anders dan een racefiets.
Gelukkig paste ook de kleinste deelnemer op een fiets, dus iedereen kon meedoen.


De begeleiders van W.V. Adelaar konden daarna echt aan de slag met het uitleggen. Wisten jullie dat deze baan een helling heeft van minimaal 12% en maximaal 40%? Dat is best steil !! Vervolgens mochten de kids in 3 groepen de baan op. Eerst een paar rondjes op het grijze vlak, daarna zigzaggen om de pionnen en langzamerhand steeds harder en hoger de baan op en sommige kids kwamen echt heel hoog! Na de clinic stapten veel kids met een rood hoofd en erg dorstig van de fiets. De bidon die iedereen heeft gekregen bij aanvang van de clinic kwam toen goed van pas.


 

Voordat de terugreis werd ingezet, werd er nog een chipje en een snoepje (als traktatie van Anne) gegeten en was het ook tijd om de uitslagen van het club klassement bekend te maken.

Deze is als volgt:

Op de 1e plaats: Daniel Vastenhout

Op de 2e plaats: Mark Mandemaker

Op de 3e plaats: Sil Bergsma

Op de 4e plaats: Senna Wuisman

en op de 5e plaats: Cas Briggeman

Zij ontvingen - uit handen van andere Delta renners - een mooie beker.

 


Na deze intensieve clinic begonnen we aan de terugreis naar Spijkenisse, met uitgetelde en rustige kinderen zo dacht de jeugdcommissie......

FOUT!! Niets is minder waar.

Het WK dames werd op dat moment gereden in Noorwegen en Chantal Blaak reed een wereld wedstrijd.

Natuurlijk wilden de kids dit ook volgen. Dus: de live stream ging aan in de bus om de laatste kilometers te volgen.

Er barstte een luid gejuich uit toen Chantal solo over de finish kwam... hoe gaaf was dat!!!

 

Het feest ging nog even door bij terugkomst op de vereniging.

Hier stonden stapels verse pannenkoeken klaar, naturel maar natuurlijk ook met spek.

Mmmmmm, heerlijk smullen dus.

Met een volle buik werden de kinderen om 19.30 uur opgehaald door de vaders en moeders.

Zo besloten wij een heel gezellig dag en een mooi wegseizoen.

 


Wij willen Gino, Kevin en Piene bedanken voor de extra begeleiding bij de clinic en Ron, Peter, Esther, Judy en Angela voor hun hulp bij het pannenkoekenfestijn.

Daniel (en Angela): bedankt voor het lekkere toetje!

 

Vicky en Debby

Jeugdcommissie PRC Delta

 

 

Pagina terug