Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Jeugd PRC op NK Veldrijden":

Velden met (*) zijn verplicht.
Jeugd PRC op NK Veldrijden
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Jeugd PRC op NK Veldrijden

Op zaterdag 27 januari 2018 vond in Hoogeveen de Nederlands Kampioenschappen Veldrijden Jeugd plaats.

In totaal reden er 340 kinderen van 8 t/m 14 jaar uit het hele land. Met maar liefst dertig haarspeldbochten, een trap en zandbak, een schuine helling langs de sloot, de nodige barricades waarvoor moest worden afgestapt en met smeuïg modderige trajecten werd de strijd aangegaan om de Nederlandse truien. 

Vanuit PRC Delta stonden 11 jeugdleden aan de start van dit mooie evenement.

Voor veel deelnemers begon de spanning al op vrijdagmiddag tijdens het ophalen van de startnummers en het verkennen van het parkoers. Trainer Mario Poldervaart stond om 17 uur klaar om met de deelnemers een paar rondjes te rijden en de nodige tips en trics te geven, zodat iedereen goed voorbereid zijn of haar wedstrijd kon rijden.

Helaas is ook het inrijden niet zonder gevaar en ligt een ongeluk in een klein hoekje. Zo merkte Cas bij een afdaling van een stijle heuvel. Hij kwam ongelukkig ten val met als gevolg een blessure, waardoor hij niet kon starten op zaterdag. Enorm balen natuurlijk! 


 

Zaterdagochtend vroeg verzamelden de deelnemers zich rond het parkoers, waar de kinderen nog even konden warm rijden. Rond 9.45 uur reden Finn en Dide naar de materiaalcontrole en de start. De jongens van categorie 1 beten het spits af om 10.00 uur en de meiden volgden om 10.01 uur.

Finn startte goed, maar kwam in de eerste bocht vast te zitten in de modder. Afstappen en rennen dan maar en weer op de fiets gesprongen zodra dit ging. Als 11e jongen reedt hij het veld in en daar begon hij al snel aan een inhaalrace naar een 6e plek, die hij vast kon houden tot aan de finish.

Dide ging ook harstikke goed en liet zich niet bang maken door alle steile klimmetjes en afdalingen. Zij finishte op een mooie 8e plek.


 

In categorie 2 startte Anne, Jaylinn en Åsa. Na 1 ronde brak Åsa’s  derailleur en moest haar wedstrijd helaas voortijdig afbreken. Ook bij haar een enorme teleurstelling. Anne finishte op een 10e plek en Jaylinn werd 12e.


 

Bij de jongens in categorie 2 stond aan de start Steff de Bruijn. Steff rijdt als BMX’ er bij De Spuicrosser. Dit winterseizoen heeft hij bij PRC Delta meegetraind met de veldtrainingen daar bleek al vrij snel dat hij ook in het veld behoorlijk talentvol is. Steff startte goed en sprintte al erg snel naar voren. In de eerste klim nam Steff de leiding en deze plek stond hij niet meer af! Steff kwam als eerste over de finish: Nederlands Kampioen dus !!! Ongelooflijk knap van hem!

Wij hopen dat Steff nog lang geen genoeg heeft van het veldrijden en dat we hem volgend seizoen weer zien op de trainingen.

 

Sveva was aan de beurt bij de meiden in categorie 4. Het parkoers was inmiddels verlengd en Sveva moest dus ook langs de smalle schuine wand langs de sloot. Hier raakte ze in de slip en kreeg natte voeten. Even een momentje paniek, maar Sveva herpakte zich goed en vervolgde haar cross. Zij werd 12e.

 

In de pauze werden de winnaars van de categorieën 1 t/m 4 gehuldigd in de grote tent naast het parkoers. Steff kreeg in categorie 2 jongens het felbegeerde Rood-wit-blauwe shirt en een gouden medaille omgehangen. Het Wilhelmus werd afgespeeld en daarna groot applaus!


 

Na de pauze startte categorie 5 jongens. Deze bestond uit een grote groep van bijna 50 deelnemers, waaronder Mark en Pelle. Het parkoers was inmiddels uitgebreid met een grote trap en lange zandstrook. Mark kon in dit technische parkoers te weinig zijn power kwijt, maar heeft een hele mooie wedstrijd gereden en finishte als 21e. Pelle kwam als een echte diesel op gang en ging naarmate de koers vorderde steeds harder. Pelle kwam als 41e over de finish.

 

Bij de meiden categorie 5 stond Senna aan de start en zij reedt met een concurrente kop over kop door dit technische parkoers. Deze strijd leidde nog tot een spannende eindsprint. Senna finishte als 10e dame in deze categorie.

 

Als laatste mocht Gijs zijn fiets oprijden naar de startlijn in categorie 6. Gijs heeft een supergoed seizoen gereden en hoopte ook zeker op een plekje op het podium. Gijs had een goede start en klom als 6e het veld in. Tijdens een afdaling in ronde 1 raakte hij hard een paaltje en kwam ten val. Vervolgens wel weer opgestapt en doorgereden, maar hij had aardig last van zijn ribben. Op karakter en een waarschijnlijk een grote dosis adrenaline heeft Gijs de cross uitgereden en werd nog superknap 12e.. Daarna toch voor de zekerheid bij de SEH laten controleren of de ribben nog heel waren en dat bleek gelukkig het geval.

 

Alle deelnemers hebben van de organiserende vereniging “ De Peddelaars”  een superleuke goody-bag ontvangen, met onder andere een bidon, mooie NK-handdoek en natuurlijk een rugnummer op naam als aandenken aan hun deelname.

Pagina terug