Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Voorjaarscompetitie bij De Mol":

Velden met (*) zijn verplicht.
Voorjaarscompetitie bij De Mol
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Voorjaarscompetitie bij De Mol

Wat een ander weer vandaag in Dordrecht bij de laatste wedstrijd in de Voorjaarscompetitie. Werd de wedstrijd in Rijswijk vorige week nog afgelast door vrieskou en een Siberische wind, vandaag reed de zon haar best en moest er bijna gesmeerd worden tegen het verbranden.

 

Doordat wat renners ziek waren, stonden helaas niet alle PRC Delta coureurs aan het vertrek. Maar degene die er wel waren lieten zich goed zien. Het klimmetje zorgde meestal niet voor veel verschil, maar je zag dat het in de loop van de wedstrijd wel pijn ging doen. 


 

Voor de pauze werden Finn en Åsa knap zesde in hun categorie. Tygo ramde weer goed door en was na de koers weer Mr. Cool. Jilles miste helaas net de slag maar eindige toch mooi 9e in het klassement en Rick gaat steeds beter. Maar ook alle andere jongens en meiden reden goed mee. Voor sommigen was het hun eerste of tweede wedstrijd. Dat is dan best spannend, zeker als er een berg in zit. Maar dat gaat steeds beter. En bovendien had iedereen prijs, want na afloop kreeg iedereen die twee wedstrijden meegereden had een mooie beker.


 

Na de pauze was het de beurt aan de oudere renners. In categorie 5 had Pelle helaas materiaalpech, maar lieten de anderen zich uitstekend zien. Sil probeerde het een paar keer, Kevin liet zien dat hij er aan komt, Cas is bijna terug na twee weekjes gips en Connor is op zoek naar de laatste procentjes die hem bij het peloton brengen. 

Mark sprintte, nadat hij in de laatste ronde met zijn medevluchter teruggepakt werd, mooi naar de overwinning en pakte ook de zege in het eindklassement.

 


Daarna categorie 6. Hier liet Thijs de Vos zien dat hij enorme stappen heeft gezet. Hij reed een goede wedstrijd en reed lang mee in het peloton. Declan had vandaag zijn dag niet. Gijs reed weer een puike wedstrijd. In de sprint reed hij naar de 5e plek. Uiteindelijk een mooie 3e in het eindklassement!

 

Ook hier kregen alle renners die twee keer meegedaan hadden een mooie beker. Mooie wielerdag in prachtig weer!

Pagina terug