Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Arie Verheij JeugdRit is verreden":

Velden met (*) zijn verplicht.
Arie Verheij JeugdRit is verreden
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Arie Verheij JeugdRit is verreden

Onder zomerse omstandigheden stond op zaterdag 7 april de Arie Verheij Jeugdronde op ons eigen clubparcours aan het Wielrenpad op het programma. Circa 150 renners waren naar Spijkenisse afgereisd voor de eerste NK-kwalificatie wedstrijd in Zuid-Holland. 


 

Om 10.00 uur startte categorie 1 met onze Finn aan het vertrek. Hij startte furieus, reed even aan de leiding, maar haalde net het podium niet: 6e. Toch mag hij tevreden zijn. Het was pas zijn eerste KNWU wegwedstrijd.


Daarna was het tijd voor de meiden-parade; Åsa, Jaylinn en Anne aan de start van categorie 2. Ze misten in de tweede ronde op 5 meter de aansluiting met de eerste groep, maar reden een top wedstrijd. De progressie die ze maken was duidelijk zichtbaar.


In categorie 3 werd er vanaf de start geknald. Voor Finn en Bram ging dat in hun eerste officiële KNWU wedstrijd nog net iets te hard, maar het publiek dat in grote getale was opgekomen zag de mannen genieten. Tygo reed als een raket en eindigde op een hele mooie 10e plek.


Jilles, Sveva, Lucas en Rick verdedigden de kleuren van PRC Delta in categorie 4. Jilles was scherp en liet zich in de eerste ronde niet verrassen. Hij reed de tweede helft van de koers constant sterk voorin, maar werd in de sprint wat gehinderd door achterblijvers. Toch erg goed 8e. Sveva reed net daar achter ook een sterke koers op haar nieuwe fiets. Maar even top waren Rick en Lucas, die in een mooi groepje de finish haalden!

 

Na de pauze was het de beurt aan de 12-jarigen. Het was een tamme koers, waar welgeteld 1 echte aanval werd gedaan. Mark probeerde het, kreeg niemand mee, waarna er vele ronden later gesprint werd. Mark werd 9e, Sil en Cas zaten ook in die groep. Voor Senna blijft deze wedstrijd in haar geheugen staan als 'wielerhandschoenen-gate'. Toch liet ze daarna zien het tempo vooraan makkelijk aan te kunnen. Kevin moest de groep na een viertal ronden laten gaan, maar komt er zeer zeker aan. Pelle en Connor kwamen vandaag helaas nog wat tekort.


Al voor de start van categorie 6 waren we een van onze kleppers kwijt. Jayden klapte bij het inrijden hard tegen de grond. De nu gescheurde helm bewees zijn dienst, maar Jayden startte niet meer vanwege hoofdpijn. In deze wedstrijd direct een demarrage van twee die beslissend bleek. Een van de vluchters moest haar kompaan nog laten gaan, waardoor een grote groep sprintte voor plek 2. Gijs en Tijs reden een sterke koers, waren steeds voorin te vinden, waarna Gijs eindigde op plek 6 en Tijs kort daar achter. Mooi om te zien dat ze alles gegeven hadden. Elany, net wat ziekjes geweest, en Declan moest de eerste groep laten gaan maar reden op hoog tempo door. Dat biedt perspectief! Yngmar miste nog een klein beetje vermogen, maar zal dat de komende maanden met de trainingen in gaan halen. Ryan kwam wat snelheid tekort vandaag.

Als laatste mocht Mees de baan in. Ook een wedstrijd die met een prachtige solo werd gewonnen. Mees zat prima in het grote peloton, maar moest halverwege de groep bij een stevige versnelling laten gaan. Na op adem te zijn gekomen knalde hij echter in een hoog tempo door. Hoog genoeg om volgende keer in het peloton te kunnen finishen.

 

Al met al een leuk en gezellig dagje wielersport onder een heerlijke zonnetje. De Delta renners en rensters hebben  laten zien weer stapjes vooruit gezet Te hebben.

 

Ronald Mandemaker

Pagina terug