Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Cas en Mark tonen hun klimmerscapaciteiten":

Velden met (*) zijn verplicht.
Cas en Mark tonen hun klimmerscapaciteiten
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Cas en Mark tonen hun klimmerscapaciteiten

In het zonovergoten Zuid-Limburgse Mechelen stond op bevrijdingsdag de Kleeberg-Challenge op het programma. Een zware klimkoers waar tijdens elke ronde van 2,6 km de ca. 1 km lange Kleeberg beklommen moet worden. 

 

Voor PRC Delta stonden twee renners aan het vertrek. In categorie 5 deden Cas Briggeman en Mark Mandemaker een gooi naar de prijzen. 

Vanuit het vertrek werd er direct hard doorgetrokken en viel het peloton in groepjes uiteen. Mark zat in de eerste groep van 8. Cas reed in de derde groep. Het tempo werd strak gehouden, de diverse aanvallen droegen niet ver.

 


Tot in de laatste ronde de Belgische favoriet Jelle Boeyen demareeerde. Mark reageerde, maar net iets te laat. Hij wist het gat in de afdaling tot circa 10 meter te verkleinen, maar haalde het achterwiel van de Belg net niet. In de laatste klim naar de finish bleven beide renners uit de greep van de achtervolgers en eindigde Mark uitstekend als 2e. 

 

In het volledig verbrokkelde veld wist Cas nog een prima 16e plek te behalen. Beide mannen mogen zeer tevreden zijn over hun koers.Pagina terug