Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Jeugdronde van Gouda, zaterdag 12 mei.":

Velden met (*) zijn verplicht.
Jeugdronde van Gouda, zaterdag 12 mei.
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Jeugdronde van Gouda, zaterdag 12 mei.


In categorie 1 stonden 10 kids aan de start voor een wedstrijd van 5 rondes. Na de start ontstond al snel een kopgroepje van 4 kids, waaronder Finn Wuisman. Hij kon de eerste 3 rondes goed bij dit groepje blijven. In ronde 4 viel er een gat. Finn finishte op een hele mooie 5e plek en kreeg een mooie beker.


In cat. 2 stonden Åsa de Keijzer, Anne Freij en Jaylinn  Bergwerff aan de start. Er ontstond hier ook vrij snel een kopgroep, waar Jaylinn en Åsa in mee reden. Zij hielden heel goed hun positie en werden 5e en 6e in de sprint. Ook voor deze dames prijs!!
Anne had het erg benauwd tijdens de wedstrijd en finishte als 13e.
In cat. 3 stonden Tygo van de Beek, Bram de Waard en Finn Arkenbout aan de start. Een supersnelle start, waar Tygo in de eerste bocht werd aangetikt en ten val kwam. Hij kon helaas niet verder fietsen.
Sterkte Tygo met je herstel!
Finn en Bram reden in de tweede groep en zij deden dit supergoed. Ze finishten als 15e en 17e.

In cat. 4 reedt Jilles Romers mee. Hij reedt heel netjes in het peloton, probeerde met twee anderen nog een gat te slaan maar dat lukte niet. Hij finishte in de sprint als 14e. Top gedaan.De dames en heren van categorie 5 reden als ploeg erg sterk. Sil Bergsma, Cas Briggeman en Mark Mandemaker schaduwden elkaar perfect en zaten, zeker het eerste deel van de koers, gezamenlijk goed voorin. Connor Karel reed ook zeer sterk en kon het peloton 8 ronden volgen. Senna Wuisman schoof aan het einde van de koers naar voren, plaatste haar geplande demarrage, maar door een mindere bocht zat het peloton snel in haar wiel. Ook Cas plaatste nog een versnelling, helaas zonder succes. Niemand kwam weg. In de sprint eindigde Mark keurig als 2e, Cas werd 16e, Sil 20e, Senna 29e en Connor 30e.

 


Daarna was het de beurt aan categorie 6 waar de gaskraan direct vol open ging. Dat ging voor Jayden Post net iets te snel, maar na ingelopen te zijn door het peloton bleef hij de rest van de wedstrijd uitstekend in de groep. Declan van de Hoek, Elany Farenhout, Thijs van de Pols en Gijs Ariens konden het hoge tempo in de beginfase volgen en schoven af en toe op naar voren. Er ontsnapte 1 renner, waardoor de grote groep sprintte voor plek 2. Gijs vond 4 of 5 gaatjes en kwam zo uit op een mooie 5e plek. Thijs werd 12e, Elany 19e, Declan 36e en Jayden 38e.

 

In categorie 7 verdedigde Mees Reehorst de PRC Delta kleuren. Hij eindigde op het steeds warmer wordende parcours als 27e.

Pagina terug