Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Limburg mooiste door de ogen van een basislid":

Velden met (*) zijn verplicht.
Limburg mooiste door de ogen van een basislid
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Limburg mooiste door de ogen van een basislid

Afgelopen weekend hebben een aantal basisleden, PRC op de kaart gezet in Limburg.

Het jaarlijks terugkerende fietsevement “Limburg Mooiste” werd opgeluisterd met maar liefst 10 PRC delta leden.

 

Om goed voorbereid en uitgerust aan het vertrek te staan, werd er al op vrijdag vertrokken naar het zuidelijkste stukje Nederland. Na een reis van 3 uur(!) kwamen de eerste renners aan bij het hotel. Waar Ard “Limburg Kenner” Briggeman al op het (on)gezellige terras, met veelal Chemelot-Polen, zat te wachten met een bakkie koffie.

 

Na ingecheckt te hebben en de kamers te hebben geïnspecteerd, werd er snel omgekleed om de beentje nog wat los te rijden. Zo kregen we toch een beetje een indruk van wat er zou gaan komen de dag erop. Het van te voren ingetekende rondje van onze limburg kenner Ard, werd toch een klein beetje aangepast, gezien het enthousiasme van lengte en hoogte meters. Dat dit geen overbodige luxe was, werd wel duidelijk, toen de from( nee niet de froom)berg als de eyserbosweg (max 16%) en de vrakelberg (12%) de nodige zweetdruppeltjes opleverden. En bij sommige zelfs angstzweetdruppeltjes. Zelfs zoveel dat Sebastiaan “Alleskunner” Vermeulen een nieuwe bidon aanschafte.

Terug in de lobby van het hotel werd onder het genot van een koud drankje en een stroopwafel het slotstuk van de giro’dítalia bekeken.

Na opgefrist en gedoucht te hebben, werd er koers gezet naar het pittoreske zonovergoten Beek aan zee, alwaar er een heuse Italiaan gezocht werd. Een dorstige Ard werd eerst nog vriendelijk weggestuurd van een terras, omdat men er alleen maar mocht eten (!?).

Uiteindelijk werd de Italiaan gevonden en is er goed gestapeld en gezorgd dat het bordje van de ander een hele kluif werd.

 

De rest van de avond werd afgesloten op het terras van het hotel, waar het reeds donker was toen de laatste renners arriveerde.

Een vraag die nog nu niet helder is, is wie er de oorzaak is van een lege hotelvoorraad bier. De PRC Delta renners of de Chemelot Polen?

 

Op zaterdagochtend 7 uur zat het voltallige PRC peloton weer fris en fruitig aan het goed verzorgde ontbijt. De ene renner wat stiller als de andere. Namen noemen we niet !

 

Om kwart voor 9 werd er dan eindelijk aangevangen met de tocht. Het zwaarte punt van de 140 km lange tocht, lag duidelijk in de het begin. Waar veel hoogtemeters bedwongen moesten worden.

Maar waar je naar boven gaat, moet je ook weer naar beneden. Ron “Afdaalliefhebber” Lambregts haalde zonder te trappen het snelheidsrecord van 71 km/uur en gaf ook nog een andere deelnemer een reprimande, die in de afdaling de binnenkant van een bocht een inhaalpoging wilde doen bij Stef “Rustpuntknecht” Damen. De renner in kwestie hebben we naderhand niet meer gezien.

 


Het op en af gaan in het limburgs land werd Peter “anti-klimmer” de Vree teveel. Ondanks dat hij zijn krachten spaarde door weinig te praten en in een gedachtecocon trapte, moest hij helaas eerder afhaken. Toch had hij uiteindelijk nog een respectabele 100 km op de teller staan en was zeker niet de enige renner, die vroegtijdig de finishplaats opzocht.

 


Cees “Kopman” de Jong, was onderweg nog zo sportief om Sebastiaan “Alleskunner” Vermeulen van een bidon te voorzien. Echter was onze alleskunner op dat moment een cameraman die een goed shot wilde maken ipv een omhoogstekende arm.

 


Wilfred “Wegkapitein” Karel hield de weg, pijlen en vrouwelijk schoon op de fiets, goed in de gaten en wees duidelijk aan welke kant we op moesten. Toch lette hij niet goed op in de beklimming naar het 3 landenpunt, want een scherp steentje maakte een einde aan zijn snelle beklimming. Onze enige lekke band. Gelukkig was er boven een rustpunt, dus werd onder het genot van vers koud water, fruit en koeken gekeken hoe Wilfred zijn bandje verwisselden.


 

Stef ”Rustpunt knecht” Damen was een ideale knecht die zich met veel inzet en mogelijk meer inspanningen in de rustpunten dan op de weg, de rest van de ploeg voorzag van sinaasappel, banaan, water en isotone drank. Een ware aanwinst voor de club.

 


Wilco ”Ongetraind volhouder” Smetsers verbaasde vriend en vijand door zo makkelijk en met veel power in de benen naar boven te rijden. Het ontbreken van de vele voorbereidings kilometers waren niet zichtbaar en hij reed met speels gemak mee.

 


Na de tocht werd er op het aankomstplein nog een welverdiend drankje gedronken, speldjes opgehaald en vollop nagepraat,

Op de terugweg werd de lang verwachte Burger King nog overvallen en de woppers, chilliburgers en frietjes gingen gretig over de ultra langzame toonbank.

Daarna was het afscheid nemen en ging iedereen moe en voldaan hun eigen kant op.

 

Buiten de 8 kleppers waren er nog 2 andere rijders die in de Limburgse heuvels hebben bedwongen. Robert van Lith heeft samen met toekomstig lid Jennifer van der Harg de 70 kilometer gefietst met 600 hoogtemeters. De traag klimmende reporter heeft hun tocht niet meegemaakt, maar naar verluid kwamen zij met een grote glimlach over de finish en hebben besloten volgend jaar de 100 kilometer te doen.

 

Bedankt allemaal en tot volgend jaar !!

Pagina terug