Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Winst voor Wuisman in Bergschenhoek":

Velden met (*) zijn verplicht.
Winst voor Wuisman in Bergschenhoek
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Winst voor Wuisman in Bergschenhoek

Koers in Bergschenhoek afgelopen zondag bij LJ.S.W. Lansingerland. De dag begon zonnig en warm. Finn stond aan de start bij cat. 1 en behaalde zijn eerste overwinning!! Een supersnelle start, waar Finn met 1 andere renner wegreed. Finn volgde tactisch in het wiel van zijn mede-renner, demarreerde in de laatste ronde en finishte met een voorsprong van 14 seconden op de nummer 2. Eerste prijs dus. In categorie 2 stonden onze dames Åsa, Anne en Jaylinn aan de start. Hier ontstond een klein kopgroepje, waar de dames net niet konden aanhaken. Ze hebben wel supergoed gereden. Jaylinn finishte als 6e, Åsa 11e en Anne 12e.
 


Daarna was het aan Bram en Tygo.
In categorie 3 werd hard gereden, waardoor er ook meerdere groepjes ontstonden. Tygo volgde in het 2e groepje met Bram. De heren finishten als 15e en 17e. Goed gedaan mannen.
In cat. 4 stonden Lucas en Rohan aan de start. Voor Rohan de eerste keer dat hij mee reedt in een KNWU wedstrijd. Dus heel spannend voor hem. Het tempo lag wederom hoog. Voor de heren ging het iets te hard, maar beiden hebben supernetjes hun eigen koers gereden en finishten als 23e en 25e.

Daarna even pauze in afwachting van cat. 5. Ook daar werd er hard gereden en waren er veel aanvallen. Het verhaal zat hier in de laatste bochten. Met een kamikaze actie en gevaar voor velen sneed een renner een bocht via de stoep af en won. Niemand viel, maar er moest flink geremd en uitgeweken worden. Na de wedstrijd werd hij terecht gediskwalificeerd. De sprint was nu echter ontregelt en Mark (gisteren nog 2e in Amersfoort) zag zijn uitstekende uitgangspositie verloren gaan en werd 4e. Cas finishte ook met de eerste groep en werd 13e. Overigens net als Senna (15e), die halverwege de koers nog een mooie aanval in petto had. Voor Connor (18e), Sil (20e) en Kevin (23e) ging het mede door de warmte iets te hard vandaag 
In categorie 6 zagen we na de eerste schermutselingen een duo dat de stoute schoenen aan trok. Ondanks een paar ronden stevig achtervolgingswerk pakten ze snel een grote voorsprong. Daarachter richtte men zich op plek 3. In een machtige sprint met een geweldige laatste bocht pakte Gijs heel mooi die laatste podiumplek. Daarachter eindigde Thijs als 12e (hij juichte tijdens de finish harder voor de 3e plek van Gijs dan Gijs zelf, mooi!) en Elany als 14e. Declan plaatste in de laatste ronde nog een goede aanval, maar werd teruggepakt, 21e. Nadat Jayden het in het begin even lastig had, reed hij de laatste 10 ronden gemakkelijk mee in het peloton (23e). Weer mooie resultaten van onze jeugdrenners!

 


Derby en Ronald

Pagina terug