Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Nieuwe profrenners inspee bij de Hammer Youth":

Velden met (*) zijn verplicht.
Nieuwe profrenners inspee bij de Hammer Youth
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Nieuwe profrenners inspee bij de Hammer Youth

Op zaterdag 2 juni werd op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard de Hammer Youth gereden, onderdeel van de Hammer Series.

De dag begon voor de jongsten al om 8.30 uur met het ophalen van de rugnummers en het tekenen van de presentielijst op het podium. Elke renner werd gekoppeld aan een profploeg, die mee doen aan de Hammer Series. Elke renner kreeg na het tekenen van de presentielijst een bidon van ‘hun ploeg’. Om 9.30 uur werd het parkoers vrijgegeven en mochten de renners inrijden met de profs en ploegwagen. Hoe stoer is dat!

 

Finn Wuisman startte in cat. 1 om 10.00 uur. 25 deelnemers aan de start. Door een ongunstige loting startte hij achteraan. Gelukkig is Finn erg snel in de start en het lukte hem om snel naar voren te rijden voor de eerste klim, zo rond de 6e positie, en hij hield hier goed stand. In de laatste ronde net nog een plekje verloren, maar Finn finishte op een hele mooie 7e plek algemeen en 4e jongen. Dat betekent wederom een beker voor Delta’s jongste renner. Hij werd smiddags gehuldigd op het grote podium. Gefeliciteerd Finn!

 

Tygo van de Beek en Bram de Waard reden in categorie 3 met 30 deelnemers. De mannen zochten elkaar op in de koers en volgden op enige afstand van het peloton met een klein volggroepje. Ze hielden goed stand in de klimmetjes en moesten nog tegen elkaar sprinten voor de 20e plek. Tygo won deze sprint en Bram op een mooie 22e plek. Supergoed gedaan mannen!

 

Na cat. 4 konden de oudere kids inschrijven en het parkoers verkennen. In categorie 5 was het de beurt aan Cas Briggeman en Senna Wuisman met maar liefst 60 deelnemers. De door ziekte gevelde Mark Mandemaker kon helaas niet meedoen vandaag.

Het ging hard van start, waardoor al snel een breuk ontstond in het peloton. Cas en Senna konden goed in de kopgroep blijven. Ze hebben hierbij goed samengewerkt. De kopgroep bleef bij elkaar en stevende af op een massasprint, waarbij Cas als 32e en Senna als 35e finishte. Een hele knappe prestatie van allebei.

 

Tegen een uur of 2 reden de bussen van de profploegen het terrein op: BMC, LottoJumbo, Trek, Sky, Bora en nog een aantal. Dus gingen alle aanwezige jeugdrenners op handtekeningen- of 'selfy-met-een-profrenner'-jacht. De profs waren natuurlijk ook aan het voorbereiden op hun eigen koers, maar gelukkig hadden een aantal van hen wel even tijd voor de kinderen en zijn er veel foto’s gemaakt, handtekeningen én bidons gescoord.

 


Na de start van de profs om 17 uur nog even een stuk van de wedstrijd gekeken en daarna was het -voornamelijk voor de meeste ouders- wel tijd om op huis aan te gaan, met een mooie ervaring en koersdag rijker.

Pagina terug