Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Jeugdtoernooi Lisse":

Velden met (*) zijn verplicht.
Jeugdtoernooi Lisse
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Jeugdtoernooi Lisse

Zaterdag 9 juni 2018, Jeugdtoernooi Lisse

 

Dit weekend begon voor een aantal van onze jeugdleden in Lisse bij RTV de Bollenstreek.

Finn Wuisman (categorie 1) had een supersnelle start en hij ging als eerste door de bocht. Daarna drie rondes met de kopgroep meegereden.

De laatste ronde waren ‘de beentjes leeg’ en kwam hij op enige afstand van de kopgroep als 11e over de finish.

In categorie 2 reden Asa de Keijzer en Anne Freij. De kopgroep ging net te snel, maar de dames reden samen in het volggroepje en kwamen als 10e en 11e over de finish. Hard gewerkt allebei!

In categorie 3 stond Tygo van de Beek aan de start. Hij liet zich niet opjutten door de andere renners en sloot netjes achter het peloton aan. De hele koers een mooie vaste plek gehouden en in de laatste ronde besloot hij toch maar om een paar renners in te halen. Hij finishte als 14e. Super gedaan Tygo Jilles Romers was de laatste renner in actie voor de pauze en hij reedt zeer aanvallend in het peloton. Geen ontsnappingen, dus stevende een grote groep renners op de finish af.

Jilles finishte op een hele mooie 16e plek.

 

Na de pauze reedt categorie 5 op met Connor Karel, Sil Bergsma en Senna Wuisman. Sil en Senna konden aan het begin van de koers goed hun plekje vinden in het peloton.

Connor had iets meer moeite om erbij te blijven en er ontstond na enkele rondes een groter gat tussen hem en het peloton.

Bij Sil leek even een gat te ontstaan, maar hij knokte zich terug naar de kopgroep. Super gedaan Sil!

Senna blonk deze rit uit door het overgrote deel van de koers goed voorin te blijven rijden: op kop of in het tweede of derde wiel. Ook bij categorie 5 waren er geen ontsnappingen en werd het een massasprint.

Senna kwam als 12e over de finish, Sil werd 21e in de sprint. Connor finishte op plek 33.

 

In categorie 6 reden Declan van der Hoek, Elany Farenhout en Gijs Ariens. Het tempo lag de gehele koers erg hoog, maar het lukte niemand om weg te rijden.

Het bleef een compacte groep renners, waarbij Gijs het in het peloton ook warmer dan normaal kreeg (zo bleek uit zijn opengeritste shirt).

Elany kan zich goed ‘verstoppen’ in het peloton en verraste dan ook door in de laatste ronde de koppositie te pakken. Ook in deze categorie een massasprint, waarbij Gijs als 15e, Elany als 16e en Declan als 31e finishten.

 

Pagina terug