Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "UItslagen Clubkampioenschappen 2018":

Velden met (*) zijn verplicht.
UItslagen Clubkampioenschappen 2018
(*):
(*):
(*):
:
(*):

UItslagen Clubkampioenschappen 2018

Afgelopen dinsdag werden dan eindelijk de clubkampioenschappen van PRCdelta voor de senioren verreden. Waar 2 weken geleden de weergoden nog roet in het eten gooide,was het ditmaal een mooie koersavond.

Om 19.00 werd het startschot gegeven aan de basisleden en de nieuwelingen.

De opkomst was zeer goed, zodat er een heus peloton over het parkoers reed.
Dat de basisleden niet gewend zijn om de wedstrijd te maken, bleek wel uit de eerste rondes. Er werd zeer lafjes gereden en nagenoeg iedereen kon volgen.
Het was goodold Leo vande Velden, die het wel welletjes vond en de eerste shifting op zijn naam bracht. Vanaf toen werd er serieus gekoerst en zat het spel op de wagen.
De nieuwelingen deden ook goed mee en konden zelfs met 2 man een tijdje wegkomen. Maar helaas was het voor hun van korte duur. Waar de deur van voren op slot zat, stond hij achterin wagenwijd open.

Uiteindelijk bleven er nog een 8 tal renners over. Zij zouden gaan strijden om de felbegeerde titel Clubkampioen nieuwelingen of basisleden 2018.Het groepje van 8 werd tegen het einde zelfs nog vergroot door een aantal gedubbelde renners. Hierdoor was er wat verwarring en onduidelijkheid binnen de kopgroep, maar nadat de stofwolken na de streep waren opgetrokken, waren Bart Bronder en Martin Campo de gelukkige winnaars.

 

Nieuwelingen
1e Bart Bronder
2e Gabriel Melching
3e Max Bergsma


Basisleden
1e Martin Campo
2e Leo van der Velde
3e Leon Wuisman

 Na de basisleden en nieuwelingen werd om 20.00 uur gestart door de overige categorien.
Dat hier het klasseverschil meer aan de orde was, dan in de eerste wedstrijd, was al snel duidelijk. Het was voor de toeschouwers aan de kant dan ook een beetje onduidelijk hoe de stand van zaken waren na verloop van de koers. Duidelijk was wel dat er een groepje van 4 weg was en dat daar de 2 elite mannen bijzaten en 2 amateurs.
In een sprint a deux met vieren (!?) werd duidelijk dat Michael Vingerling en Ronald de Waal de betere waren in hun klasse. Bij de sportklasse was het Ton Ippel en bij de junioren stond de winnaar al bij de start vast, omdat hij de enigste in zijn klasse was. Rik Looij !

 

Junioren
1e Rik LooijSportklasse
1e Ton Ippel
2e Rick de Kruijff
3e Christiaan Grootveld
Amateurs

1e Ronald de Waal
2e Otto Schotte
3e Christian Kuikstra
Elite

1e Michael Vingerling
2e Marco Geleijnse


Pagina terug