Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "NK Jeugd een belevenis voor onze PRC Delta renners":

Velden met (*) zijn verplicht.
NK Jeugd een belevenis voor onze PRC Delta renners
(*):
(*):
(*):
:
(*):

NK Jeugd een belevenis voor onze PRC Delta renners

Op zondag 17 juni werd in Steenbergen het NK voor de jeugd gereden op een smal en bochtig parcours vol klinkers.

 

Mark Mandemaker, categorie 5 jongens, was de eerste die van start ging. Om 09.00 werd het NK in gang geschoten. Mark reed constant bij de eerste 10. In de laatste bocht moest de renner voor hem vol in de remmen, waardoor hij veel plaatsen verloor. 20e.

 

Daarna was het de beurt aan Senna Wuisman, meisjes categorie 5. Zij handhaafde zich prima in eerste groep. Een valpartij in de laatste bocht ontregelde de eindsprint. Senna werd 19e.

 

In categorie 6 jongens stonden Gijs Ariens en Tijs van de Pols aan het vertrek. De sterkste uit deze groep trokken de eerste drie ronden vol door. Een kopgroep van 8 was het gevolg, met daarachter een groep met Gijs. Hij werd 17e. Tijs moest met zijn groep iets eerder afsprinten, 50e.

 

Elany Farenhout verdedigde de PRC Delta kleuren in de categorie 6 meisjes. Ook hier was het oorlog vanaf de start. Elany miste ondanks verwoede pogingen om terug te keren net de aansluiting met de eerste groep. 28e.

 

Na de pauze werd het parcours iets aangepast en konden de jongste categorieën gaan verkennen. Finn Wuisman beet vervolgens in categorie 1 jongens de spits af. Met het mooie nummer 14 streed hij in het begin voorin mee. Dat kostte behoorlijk wat energie, waardoor hij wat plekjes verloor. Maar toch mooi als 13e geëindigd.

 

Rond drie uur begon het wat te spetteren waardoor het parcours er voor de meiden van categorie 2 niet helemaal droog bij lag. Åsa de Keizer en Jaylinn Bergwerf moesten hiermee in hun wedstrijd rekening mee houden. De top ging net iets te snel, maar met een 13e (Åsa) en 15e (Jaylinn) mogen de meiden zeer tevreden zijn. Anna Freij was helaas niet fit en kon niet meedoen.

 

De volgende renner die in de baan mocht was Tygo van de Beek bij de categorie 3 jongens. Het parcours was weer redelijk droog, dus de snelheid ging weer omhoog. Tygo streed dapper, maar het ging nog net iets te rap. 43e. Maar net als alle anderen wel even mooi geplaatst voor het NK!

 

Inmiddels was het weer gaan regenen en lag het parcours er nat bij voor de categorie 4 jongens. Jilles Romers startte achteraan en dat was een nadeel op het glibberige parcours. Naarmate de koers vorderde droogde het op en reed Jilles renner voor renner naar voren. Uiteindelijk op plek 30 geëindigd.

 

Sveva Klok moest een hele dag wachten voordat ze met de categorie 4 meisjes van start mocht. De weg was weer droog en ook hier trokken de favorieten direct vol door. Sveva nestelde zich in de derde groep die steeds iets kleiner werd en reed een constante koers. Ze kwam als 24e over de finish.

 

Het was een mooi en gezellig dagje wielersport voor de jeugd op de Brabantse wal!


Pagina terug