Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Podium voor Jeugd van PRC Delta op de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse 2018.":

Velden met (*) zijn verplicht.
Podium voor Jeugd van PRC Delta op de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse 2018.
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Podium voor Jeugd van PRC Delta op de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse 2018.

Op het clubparkpoers van W.V. De Spartaan werd op vrijdagmiddag 29 juni de proloog gereden voor de jeugd cat. 4 tot en met 7 en de nieuwelingen. Voor alle renners een korte rit van 1.2 km.

In een fel zonnetje stonden Cas Briggeman, Senna Wuisman en Connor Karel aan de start bij categorie 5. Senna zette een 8e tijd neer, Cas werd 14e en Connor 17e.  Een mooie start van de meerdaagse.

Na de proloog vond er een grote verhuizing plaats naar een ander deel van Rijswijk voor de ploegentijdrit van de nieuwelingen en de puntenkoers voor de jeugd. De nieuwelingen reden een super ploegentijdrit en werden 2e.

Daarna mocht cat. 5 oprijden voor 8 rondes van 1 km. met 3 sprints voor de blauwe trui.

De eerste en tweede ronde bleef de groep lekker bij elkaar, in ronde 2 werd gesprint voor de punten en daarna gingen de beentjes even stil. Senna zag op dat moment haar kans om te ontsnappen en dat lukte haar...tot net voor de 2e puntensprint in ronde 4. Iets voor de lijn ingehaald door een Westlandrenner, maar toch als 2e over de streep deze ronde. Voor Connor ging het net iets te hard en hij volgde in een volggroepje achter het peloton. Cas en Senna zijn netjes in het peloton gefinished. De kop is eraf, op naar dag 2...

 

Zaterdag 30 juni.

Vandaag mochten Finn Wuisman (cat. 1) en Jaylinn Bergwerff (cat.2) ook aansluiten bij de meerdaagse. Finn startte om 9 uur met een criterium, waarbij ook twee puntensprints werden gereden.

Ronde 1 en 2 in het kielzog van de kopgroep. Dat ging net te hard om erbij te kunnen blijven, dus Finn liet zich afzakken naar het volggroepje en kon met 2 andere kanjers de sprint aangaan en dit leverde een mooie 6e plek op.

Daarna was Jaylinn aan de beurt. Een mooie start, door de 2 tussensprints lag het tempo ook bij Jaylinn net te hoog en moest ze de eerste groep laten gaan.  Toch een mooie 6e plaats algemeen.

 

Even later mochten Cas, Connor en Senna hun criterium rijden. Senna deed nog een ontsnappingspoging, maar andere renners hadden dit snel door en sloten weer bij haar aan. Het lukte een andere renner wel om te ontsnappen, dus een solo finish gevolgd door een iets uitgewaaierd peloton, waar de 3 Delta renners allemaal bij zaten. Mooie koers!

 

Vervolgens wachten tot de namiddag voor de individuele tijdrit. Tijd zat om de springkussens en stormbaan met andere jeugdrenners te testen, LOL!!

De tijdrit vond plaats nabij het centrum van Rijswijk. Finn reedt zijn tijdrit van 1.2 km in een tijd van 2.20 minuten, goed voor een 5e plek. Ook Jaylinn deed het super, 5e plaats.

Cat. 5 reedt een tijdrit van 6 km.


Senna reedt naar een 9e plek met een gemiddelde van ruim 36 km per uur. Cas werd 14e en Connor 21e. Dat zijn hele knappe prestaties, kijkend naar het sterke deelnemersveld.

Na deze inspanning zat dag 2 erop en konden de beentjes thuis omhoog.

 

Dag 3, de dag van de omloop.

Voor sommige kinderen een eerste ervaring met een wedstrijd achter een volgwagen en met een geneutraliseerde start. Een ronde van 7 kilometer werd gereden bij cat. 1 en 2. Bij Finn wisten 4 renners in de koers te ontsnappen. Finn volgde met een andere renner achter de kopgroep, maar zij misten een afslag en reden vervolgens verkeerd (OEPS)...snel afstappen en weer terug naar de juiste route en vol gas door richting het clubparkoers en finish, waar zij met een forse tegenwind de eindsprint aan moesten gaan. Finn finishte als 7e algemeen.

 

Categorie 2 en 3 reden samen de omloop. Ook hier werd na de neutralisatie gelijk volop gas gegeven. Jaylinn kon goed bij de kopgroep blijven in deze omloop en finishte heel knap als 6e.

 

In de middag was cat. 5 weer aan de beurt. Ruim 20 kilometers voor de boeg. Er werd bij vlagen enorm hard en daarna weer rustig gereden, waardoor er geen echte ontsnapping plaatsvond. Dit leidde tot een massasprint. Cas finishte als 15e, Senna 20e en Connor 27e. Goed gedaan allemaal!

 

Uitslagen algemeen klassement categorie 5:

Connor is als 16e jongen gefinished.

Cas werd 6e in het jongensklassement en Senna 6e in het meidenklassement. Ze vielen allebei net naast de prijzen, maar jullie hebben het super gedaan!

Finn werd in cat. 1  derde jongen en Jaylinn mocht op hetzelfde plekje staan in cat. 2 bij de meiden. Ze kregen allebei een mooie bos bloemen en een mooie beker.

Gefeliciteerd Finn en Jaylinn!


 

Mooi om te zien dat jeugdleden van verschillende clubs na hun wedstrijden samen de springkussens en stormbaan bezochten om met elkaar te spelen en plezier te maken. W.V de Spartaan heeft weer een enorme klus gehad met de organisatie van deze Meerdaagse, maar het was zeker geslaagd!

Pagina terug