Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "PRC Delta laat sponsor Lindeloof zien in Profronde van Etten-Leur":

Velden met (*) zijn verplicht.
PRC Delta laat sponsor Lindeloof zien in Profronde van Etten-Leur
(*):
(*):
(*):
:
(*):

PRC Delta laat sponsor Lindeloof zien in Profronde van Etten-Leur

Op 19 augustus werd in het zonovergoten Etten-Leur aan Zee de profronde gereden. Het massaal uitgelopen publiek kwam niet alleen voor de top 5 van de Tour de France van afgelopen jaar, maar ook voor onze 3 toppers in de Prominentenkoers.

Deze prominentenkoers was alleen voor renners die geen licentie hebben en uitnaam van de sponsors. Nu was Lindeloof ook een van de sponsors van de profronde en dus is 1 en 1 natuurlijk 2, aangezien onze club rijk is aan basisleden. Doordat Ard Briggeman helaas moest afzeggen was het Stef Damen die zijn allereerste koers mocht rijden. En dan wel in zijn geboortedorp. Net als Ron Lambregts trouwens. Het 3 tal werd kompleet gemaakt met Peter de Vree.

Met enige zenuwen door de aanwezigheid van enige oud Profs en een heel contigent aan renners van de hoofdsponsor van de Profronde werd er om 10.30 uur gestart.
Door de gunstige loting kon Ron vanaf de eerste rij vertrekken. Stef en Peter stonden op rij 3. Dat Peter onder de indruk was van het gehele gebeuren, bleek wel dat hij als een beginneling zijn start inzetten op het binnenblad, waardoor hij aardig afzakte in het peloton voordat de eerste bocht gemaakt kon worden. Net voor Stef, die zich niet gek wilde laten maken door al die renners om zich heen. Ron maakte een hele goed start en ging als 4e de bocht in.Wat hij in de dinsdagavondcompetitie goed geleerd zou moeten hebben, is niet te veel opkop rijden in het begin. Maar waarschijnlijk is het rijden in je "hometown" toch duidelijk anders dan op de PRC Delta baan. Want op het moment dat de slag gevallen was, was Ron de laatste die de kopgroep moest laten gaan.


Ondertussen was het peloton in diverse groepen uit eengevallen en reden Peter en Stef een goed koers en raapte vele renners onderweg op. Uiteindelijk werd Ron 16e, Peter 30e en Stef 47e.


Alle 3 de mannen hebben Lindeloof waardig laten zien en goed gereden. Zelf gaven ze aan dat het naar meer smaakte. Dus we zijn benieuwd ! Verder bedanken ze sponsor Lindeloof om uit naam van hun mee te mogen doen.

Foto's: Sandra van Dun
Pagina terug