Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Mandemakers flikt hem het weer in de Ronde van Calfven ":

Velden met (*) zijn verplicht.
Mandemakers flikt hem het weer in de Ronde van Calfven
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Mandemakers flikt hem het weer in de Ronde van Calfven

Op het mooie maar ook zware parcours van Calfven werd op de eerste zondag van september gestreden om bloemen, bekers en een bergtrui.

Het rondje van 1,2 km bestond uit een klim van 500 meter van circa 3,5% gemiddeld, een dito afdaling en 200 meter vlak.

 

In de vroege ochtend leek het er lang op dat Finn Wuisman in categorie 1 naar de 3e plek zou rijden. Maar in de laatste klim kwamen er helaas nog twee renners uit het achterveld terug. Toch heel mooi 5e.

 

In categorie 3 stonden Bram de Waard en Tygo van de Beek aan het vertrek. Zij hebben lekker gereden en weer belangrijke koerskilometers gemaakt. Het ging nu echter nog wat te snel op dit pittige parcours. Bram werd 19e en Tygo 20e.

 

In categorie 4 startte Sveva Klok. Ook zij moest de Brabantse Wal meerdere malen op. Ze stoempte stevig door en kwam op de 21e plek over de finish.

Na de pauze een zestal PRC Delta-renners op de startlijst bij categorie 5. Er werd vanaf het begin verschroeiend hard gereden en dat bleef, op 1 ronde na, de gehele wedstrijd zo. Senna Wuisman had een goede start, maar na een vijftal ronden was het helaas over en blokkeerde ze. Kevin van Eck (20e) en Pelle Klok (21e) kwamen net als de afgelopen donderdag nog zieke Sil Bergsma (18e) net iets te kort. Cas Briggeman was een van de laatsten die de kopgroep moest laten lopen, maar werd netjes 13e. Mark Mandemaker handhaafde zich keurig in de kopgroep van 9, reed een slimme laatste bocht en mocht in de sprint voor de derde keer op rij zijn armen in de lucht steken, 1e.Pagina terug