Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Ploegentijdrit jeugd in Rijswijk":

Velden met (*) zijn verplicht.
Ploegentijdrit jeugd in Rijswijk
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Ploegentijdrit jeugd in Rijswijk

Wat een geweldige dag wielersport in Rijswijk bij de Spartaan. Na diverse weken van specifiek trainen op de ploegentijdrit was vandaag de dag dat de renners het in de praktijk konden brengen. Verzamelen in de tent van Deko Bikesport uit Zuidland, bespreking met ploegleider/trainer Ronald, inrijden met ploegleider/trainer Mario.
Maar eerst reed Finn Wuisman bij categorie 1 de individuele tijdrit en in flitsende stijl poefde hij naar de 3e plek. Uitstekend!
 
Daarna was het de beurt aan de gecombineerde categorie 2-4. Zij moesten 4 ronden, ca. 6 km zo snel mogelijk afleggen. De eerste ploeg die voor PRC Delta vertrok bestond uit Jilles Romers, Lucas Schaar, Rick Scheurweg en Tygo van de Beek. De ploeg draaide erg mooi, iedereen deed zijn werk en de 7e plek van 11 starters was een prima resultaat.


De zogenaamde meidenploeg, met daarbij de geluksvogel Rohan van Dormolen startte daarna. Åsa de Keijzer, Anne Freij en Jaylinn Bergwerff, het paardenstaart trio, zorgden voor het meiden deel. Deze wellicht jongste deelnemende ploeg coachte elkaar erg goed, reed de stenen uit de straat, wat resulteerde in een mooie 8e plek.

 
Na de pauze was het de beurt aan de gecombineerde categorie 5-7. Als eerste stond de ploeg met Cas Briggeman, Tamar Spiero en Mark Mandemaker te popelen. Helaas zonder Senna Wuisman die in de laatste training ongelukkig viel en een breukje in haar elleboog op liep. De drie overgebleven mannen, waarbij Tamar zijn eerste KNWU wedstrijd reed, legden een puike constante tijdrit af. Van de 22 ploegen die de ruim 10 km aflegden werden zij 14e.


Daarna de beurt aan de tweede ploeg in deze wedstrijd. Jayden Post, Declan van der Hoek, Kevin van Eck en Connor Karel streden in hun serie tegen de latere winnaar. Zij lieten zich echter niet van de wijs brengen door dit categorie 7 geweld en kwamen kapot gestreden met de gehele ploeg als 19e over de meet.
 
Daarmee was een schitterende dag al weer afgelopen. Als trainers zijn wij enorm trots op de tijdrit die de renners en rensters hebben gereden en de vorderingen die de afgelopen weken gemaakt zijn!
Pagina terug