Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Leontien van Moorsel Ride brengt kinderen in Ahoy in beweging":

Velden met (*) zijn verplicht.
Leontien van Moorsel Ride brengt kinderen in Ahoy in beweging
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Leontien van Moorsel Ride brengt kinderen in Ahoy in beweging

De Leontien van Moorsel Ride brengt kinderen op zondag 6 januari 2019 in Ahoy Rotterdam in beweging. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de viervoudig Olympisch kampioene wielrennen stelt meisjes en jongens van vier tot en met twaalf jaar in staat om tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam kennis te maken met de wielersport.

De Leontien van Moorsel Ride is het eerste van in totaal negentien gratis jeugdsportevenementen van Rotterdamse Sporticonen in het nieuwe jaar. De stichting met ANBI-status zal twaalf van die evenementen ook openstellen voor kinderen met een beperking. Ook de Leontien van Moorsel Ride. Doelstelling van de stichting is om kinderen op evenementen met de naam van grote Rotterdamse sporthelden te motiveren om meer te bewegen.

Ahoy Rotterdam, partner van Rotterdamse Sporticonen, stelt deelnemers na aanmelding bovendien in staat om de Wooning Zesdaagse samen met hun ouders en broertje of zusje gratis bij te wonen. Net als bij de Robert Doornbos Grand Prix in oktober van dit jaar krijgen deelnemers aan de Leontien van Moorsel Ride daardoor in Ahoy een uniek pakket aangeboden van zowel actieve en passieve sportbeleving. Rotterdamse Sporticonen zal samen met zesvoudig sportvrouw van het jaar Leontien van Moorsel drie vormen van actieve kennismaking met de wielersport aanbieden, toegesneden op de leeftijden en mogelijkheden van de kinderen. Loopfietsen voor vier- en vijfjarigen, een wielerbaan voor kinderen tot en met acht jaar en wedstrijdjes op de rollerbank voor het digitale scherm voor deelnemers tot en met twaalf jaar. Gratis aanmelden kan via www.leontienvanmoorselride.nl.

Alle deelnemers die zondagmiddag 6 januari vanaf 12.00 uur in Ahoy Rotterdam meedoen aan de Leontien van Moorsel Ride mogen gratis doorlopen naar de Wooning Zesdaagse. “We willen kinderen met onze evenementen motiveren om meer te gaan bewegen. Door zelf actief te fietsen en door in Ahoy Rotterdam met het gezin naar de renners op de Wooning Zesdaagse te kijken. Alles wat ze stimuleert is goed,” aldus Ed van Leeuwen, voorzitter van Rotterdam Sporticonen. “Net als bij de Robert Doornbos Grand Prix hebben we in de samenwerking met Leontien van Moorsel en Rotterdamse Sporticonen een prachtig podium voor kinderen en hun ouders gecreëerd,” aldus Elianne Witte namens Ahoy Rotterdam.    

Pagina terug