Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "NK Veldrijden jeugd in Helmond met PRC Delta renners":

Velden met (*) zijn verplicht.
NK Veldrijden jeugd in Helmond met PRC Delta renners
(*):
(*):
(*):
:
(*):

NK Veldrijden jeugd in Helmond met PRC Delta renners

Vandaag werd aan de recreatieplas Berkendonk in Helmond het NK Veldrijden voor de Jeugd verreden. Bij de verkenning op vrijdag lag er nog sneeuw, vandaag was dat allemaal verdwenen. Er was zelf bijna geen modder, waardoor het een redelijk snelle omloop werd met diverse technische passages. Voor de oudste deelnemers nog een extra draai en keer sessie door het Zand.

 

Maar liefst 11 (winter)leden van PRC Delta stonden aan het vertrek. Finn Wuisman beet in categorie 2 het spits af. Hij reed een nette koers, flitste door de bochten en bleef naderhand zo lang fietsen dat de blaren op zijn handen stonden. 

In categorie 3 verdedigde Steff de Bruijn zijn nationale titel. Mede door een griepje afgelopen week lukte dat helaas niet. 

Bij de meiden in categorie 3 was er helaas een vroege valpartij voor Åsa de Keijzer. Daarna streed ze dapper door. Anne Freij deed het prima en was erg tevreden over haar race. Top 10! Bij categorie 4 reed Bram de Waard zijn eerste NK. Hij vond het geweldig en heeft genoten! 

Dione De Bruijn stond bij categorie 4 meisjes aan de start, had een prima start en kwam op 'haar plekkie' binnen.

 

Na de pauze was de oudere jeugd aan de beurt. Lucas Schaar (categorie 5) reed ook zijn eerste NK en deed dat uitstekend. Na de start even in de middenmoot, waarna hij een kleine beetje terug zakte. Maar hij hield veel renners achter zich. 

Cas Briggeman en Mark Mandemaker verdedigden het blauw-geel in categorie 6. Mark kreeg wederom af te rekenen met de NK duivel. Lek. Cas had een zeer goede start en eindigde prima in de middenmoot van het veld met 63! starters. 

Bij de meiden categorie 6 wilde Senna Wuisman haar duivels ontbinden. Helaas liet een onwillige knie dat niet toe en moest ze vroegtijdig uitstappen. 

Jayden Post sloot het NK-feestje in de oudste categorie af. Keurig getreden, alles gegeven, weer een stap vooruit gedaan

 

De uitslagen:

Cat. 2 jongens: 

13e Finn Wuisman

 

Cat. 3 jongens: 

6e Steff de Bruijn

 

Cat. 3 meisjes:

9e Anne Freij

11e Åsa de Keijzer

 

Cat. 4 jongens:

30e Bram de Waard

 

Cat. 4 meisjes:

22e Dione de Bruijn

 

Cat. 5 jongens:

39e Lucas Schaar

 

Cat. 6 jongens:

33e Cas Briggeman

37e Mark Mandemaker

 

Cat. 6 meisjes:

Dnf Senna Wuisman

 

Cat. 7 jongens:

48e Jayden Post

Pagina terug