Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Ride Like a Pro te gast bij PRC Delta":

Velden met (*) zijn verplicht.
Ride Like a Pro te gast bij PRC Delta
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Ride Like a Pro te gast bij PRC Delta

Op deze eindelijk lang verwachte warme lente dag was de aftrap voor een nieuw seizoen Ride Like A Pro. Ook dit jaar neemt PRC Delta deel aan deze leuke competitie. De aftrap was ook op ons parkoers in de vorm van een heuse tijdrit. Eerst 2x een koppeltijdrit van 2 en 6 ronden en als laatste een algehele ploegentijdrit van 12 rondes

Om 11 uur werd de bedrijvigheid op en om het terrein drukker en drukker. Je zag diverse renners, begeleiders en organisatoren zenuwachtig heen en weer lopen en zich afvragen of ze er klaar voor zijn. De koffie was al bruin, de bandjes werden opgepompt, de kaderplaatjes gemonteerd en de eerste renners ging het rondje al verkennen.


De 5 mannen van PRC Delta ( Peter de Vree, Robert Verhagen, Sebastiaan Vermeulen, Wilfred Karel en Ron Lambregts) kennen het rondje natuurlijk als hun broekzak, dus werd er eerst gezamenlijk afgesproken wat de beste opstelling en tactiek was.

Zo werd er besloten om de eerste koppeltijdrit ( van 2 ronden) aan te vangen met de krachtpatsers Wilfred en Ron. De 2e koppeltijdrit werd gereden door de wat lichtere en dus gestileerde rijders Sebastiaan en Robert. Hierdoor kan Peter zijn krachten sparen voor de algehele ploegentijdrit van 12 ronden.
 
Kwa techniek werd er gekozen voor de vorm in een rijtje ipv een ketting gekozen. Duidelijke commando's en overname technieken werden in kort tijdsbestek besproken. Iedereen wist wat er gedaan moest worden, in welke bocht, wanneer en wie. Aan tafel wel, maar in de wedstrijd?  

Enigszins met gezonde spanning stonden Wilfred en Ron aan hun eerste koppeltijdrit. Als een ware stuwraket werd er gestart,  en met hoge hartslag en ontploffende longblaasjes werd een prima eerste rondetijd neergezet. Echter waar een stuwraket na verloop van tijd zijn kracht en snelheid verliest, was dit ook in de 2e ronde het geval voor de heren. Maar op doorzettingsvermogen en nog vele minuten na kuchen werd een mooie 3e tijd gereden.  Een eerste podiumplaats is direct binnen!

 

Daarna waren Sebastiaan en Robert aan de beurt voor hun 6 rondes. Als een geoliede machine werd het bekende parkoers afgeraffeld. De 2 mannen hadden zichtbaar profijt gehad aan hun training  een week geleden. Op de juiste plaatsen werd er afgewisseld en werd er een vast tempo gereden. Uiteindelijk was dit net niet genoeg voor een plekje op het podium, maar de meest ondankbare 4e plek. Ze hadden meer verdient.

 

Na de pauze was het voor het gehele team acte de presence. Nog voor de start werden de laatste tips en aanbevelingen doorgenomen.  Dat Peter nog fris en vol energie zat, was direct bij de start zichtbaar. Ron had wederom moeite met zijn klikkers en moest gelijk een gaatje dichte. Des ondanks werden de eerste 5 ronden volledig volgens afspraak gereden. Optijd een lijntje, juiste snelheid en juiste kant van de weg.  Daarna ging het iets mis en werd er op de dijk door onze (niet alleen op papier) razende reporter iets te fanatiek doorgetrokken. In combinatie met een kopbeurt en een gaatje bij het aansluiten, werd het te veel voor zowel Wilfred en Peter. Hierdoor moesten Sebastiaan, Robert en Ron de rest van het klusje klaren.  De lijntjes en communicatie werden hierdoor erg kort, waardoor de snelheid ook iets hoger ging. Uiteindelijk werd er een 2e podiumplek behaald en wel wederom de 3e plek.


In het eindklassement werden we op een paar puntjes 4e, maar het geeft een goede motivatie voor de komende wedstrijden. Het was een erg geslaagde leuke zonnige en mooie dag en het is een prima start en opstap naar het rijden van competitieven wedstrijden. Tot over 2 weken, dan is de eerste criterium van Ride Like a Pro te gast bij RWC Ahoy .

 
Voor foto's en een impressie zie de volgende link van Chretien de Kousemaeker

https://photos.google.com/share/AF1QipMxmyXnmMMbSCLnXHGyVi-bjnrQdXwxqsaoRIOvz2y75zQGG09E-Fpjmnrr5K4PQw?key=ZGplLTZYa0pmMFVKV3hzeFFTMzc5Mjloa1JReWtB

  

Pagina terug