Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Eerste overwinning PRC Delta in nieuwe tenue":

Velden met (*) zijn verplicht.
Eerste overwinning PRC Delta in nieuwe tenue
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Eerste overwinning PRC Delta in nieuwe tenue

Mark Mandemaker zorgde voor deze primeur voor PRC Delta door de jeugdronde in Gouda in categorie 6 te winnen. In zomerse omstandigheden liet hij een kleine 40 renners achter zich door in de massasprint als eerste zijn wiel over de streep drukken en zo de bloemen en beker in de eerste NK-kwalificatiewedstrijd voor zich op te eisen.

 


Maar alle PRC Delta leden die van start gingen staken hun neus aan het venster. Voor de pauze reed Finn Wuisman in categorie 2 met de top mee, terwijl Collin Wittenberg in zijn eerste Knwu-wedstrijd ook goed reed. Åsa de Keijzer pakte in categorie 3 een 9e plek in de sprint. In de laatste wedstrijd voor de pauze finishten Tygo van der Beek en Bram de Waard keurig in het peloton!

 

Na de pauze was categorie 5 aan de beurt. Sveva Klok en Jilles Romers toonden zich veelvuldig aan het front. Voor Lucas Schaar en Rohan van Dormolen ging het even te hard, maar zeker voor Rohan een pluim dat hij na ingehaald te zijn vele ronden in het peloton bleef. Progressie!

 

Naast de overwinning van Mark in categorie 6, reden ook de andere renners een puike koers. Cas Briggeman en Kevin van Eck probeerden, helaas zonder succes, weg te komen uit de greep van het peloton. Senna Wuisman reed ook meer van voren en Sil Bergsma finishte in zijn eerste wedstrijd na het schaatsseizoen keurig in het peloton.

 

Als laatste van de jeugdrenners was het de beurt aan de oudsten, categorie 7. Op karakter handhaafden Jayden Post en Tijs van der Pols zich tijdens de eerste snelle ronden in het peloton. Na deze aanvangsfase deden zij tot het einde mee voor de podiumplaatsen. Declan van de Hoek kwam op een ongelukkig moment even naast de baan en moest net als Ingmar Logmans de eerste groep laten lopen.

 

De uitslagen:

Cat. 2:

Finn Wuisman, 4e

Collin Wittenberg,14e

 

Cat. 3:

Åsa de Keijzer , 9e

 

Cat. 4:

Tygo van der Beek, 21e

Bram de Waard, 27e

 

Cat. 5:

Sveva Klok, 18e

Jilles Romers, 20e

Lucas Schaar, 28e

Rohan van Dormolen, 30e

 

Cat. 6:

Mark Mandemaker, 1e

Cas Briggeman, 8e

Sil Bergsma, 21e

Kevin van Eck, 27e

Senna Wuisman, 34e

 

Cat. 7:

Tijs van der Pols, 16e

Jayden Post, 19e

Declan van der Hoek, 22e

Ingmar Logmans, 23e

Pagina terug