Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "PRC Delta is 4 gediplomeerde trainers rijker":

Velden met (*) zijn verplicht.
PRC Delta is 4 gediplomeerde trainers rijker
(*):
(*):
(*):
:
(*):

PRC Delta is 4 gediplomeerde trainers rijker

Gisteren was er op ons parkoers al vroeg een drukke bedoeling. Vele jonge en oudere renners al dan niet met veel of weing kennis, reden hun warmingup rondjes. Binnen in het clubgebouw zaten andere aan een bakje koffie en zelfgemaakte wafels. Ze waren gekomen om de 4 cursisten ( Sebastiaan Vermeulen, Peter de Vree, Ron Lambregts, Mario Poldervaart) te helpen met hun examen.Uiteindelijk werd er om half 10 aangevangen door Sebastiaan, die als eerste de spits mocht afbijten. Met als thema “warming up” kon hij de deelnemers goed motiveren en had hij de examinator overtuigd van zijn kunnen.

Peter nam daarna het stokje over. Samen met Mario en Ron had hij hun groepje deelnemers al een warming-upje gegeven. De oefening van Peter bestond uit een technische oefening waar diverse aspecten aanbod kwamen zoals sturen, schakelen, sprinten en slalommen.  Trainer nummer 2 had zijn papiertje binnen.

Na een hele korte break mocht Ron zijn “kunstje” laten zien. Bij de voorbespreking gaf de examinator aan dat het begrip waaierrijden een best pittige opdracht is, omdat die uit heel veel aspecten bestaat en benieuwd was hoe Ron dit ging oppakken. Uiteindelijk was de opbouw van moeilijkheidsgraad in de korte oefeningen duidelijk zichtbaar en ook het overbrengen van de kennis was goed. De teller van geslaagde stond toen op 3.

 

Als laatste was Mario aan de beurt. Hij had een training voorbereid waarbij conditie centraalstond. Het sloot een beetje aan op de training van Ron. Door de wind was het fluitje moeilijk te horen, maar dit werd vakkundig opgelost. Ook werd de training op het laatst voor sommige deelnemers een beetje te veel . Logisch natuurlijk na zoveel instructies en fietsen. Maar ook Mario  slaagde met vlag en wimpel.

Als afsluiting werden de deelnemers nog getrakteerd op een warm kommetje soep, tosti’s en lekkere broodjes.

Peter, Mario en Ron laten  hun kennis nu al zien bij de jeugd. Sebastiaan doet elke donderdagavond de inlooptraining. Maar PRC Delta heeft hun toekomst in de trainers kunnen waarborgen.

Pagina terug