Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "2e Ronde Ride Like a Pro bij RWC Ahoy":

Velden met (*) zijn verplicht.
2e Ronde Ride Like a Pro bij RWC Ahoy
(*):
(*):
(*):
:
(*):

2e Ronde Ride Like a Pro bij RWC Ahoy

Op zaterdag 13 april werd op het snelle parcours van RWC Ahoy de 2e ronde van Ride like a Pro competitie 2019 gehouden.

Voor PRC Delta was dit de eerste krachtmeting in de vorm van een criterium. Dit criterium bestaat uit 3x een heat van 20 min. De ploeg bestond uit Peter de Vree, Robert Verhagen, Cees de Jong, Sebastiaan Vermeulen en Ron Lambregts. Er stonden naast deze mannen ook veel rood/zwart/wit gekleurde teams aan de start van ondermeer Cs010, Cs030 excelsior en Rozenburg. Waardoor onze blauwe\gele renners goed zichtbaar waren.


In de eerste heat was er in de 2e ronde al een schifting van 3 man. Geen renner van PRC Delta erbij, Met een flinke inspanning lukte het “Iron“ Ron om aan te sluiten en later lukte het nog 2 man. De slag was direct gemaakt en deze mannen gingen uitmaken wie de 1e heat op zijn naam ging brengen. Cees counterde nog vanuit het peloton diverse ontsnappingen. In de kopgroep waren uiteindelijk 2 koppeltjes van CS010 en Excelsior en onze Ron. Dat ze het tactisch speelde was wel duidelijk, en werden de eerste punten door PRC Delta in heat met een 5e plaats binnen gehaald. Sebastiaan werd nog 10e.


Ook in de 2e heat was er al snel een breuk in de groep, doordat Peter tactisch zijn benen stil hield. Wederom zat Ron in de kopgroep, maar had nu wel Sebastiaan erbij. Doordat de overige 3 PRC delta mannen op kop van het peloton de rest stil legde, gingen de 7 koplopers uitmaken wie de meeste punten zouden pakken. 3 ronden voor tijd reden 2 man weg en Ron reed de longen uit zijn lijf voor sprinter Sebastiaan om dichter bij te komen. Helaas lukte het niet. Zodat Sebastiaan 4e werd en Ron 7e.

In de 3e heat kwam niemand meer weg en werd het een massasprint. Afgesproken was om Sebastiaan in stelling te brengen. Dus reed Ron met Sebastiaan in zijn wiel naar voren en nestelde zich nets rond plek 6/7. Na de laatste bocht werd flink aangezet en wachtte Ron tot Sebastiaan erover heen kwam. Maar er kwam geen Sebastiaan en de nummer 1 was buiten schot, toch werden de PRC Delta renners 2 en 3. Dik tevreden.


In het eindklassement werd de ploeg 4e. Het was wederom een erg leuke en leerzame dag. De manier van koersen en het competitie aspect spreekt ons erg aan. 4 mei is de volgende ronde, dan zijn we te gast bij Excelsior te Gouda.

Pagina terug