Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Mooie zege Mark Mandemaker in 9e Kleeberg Challenge":

Velden met (*) zijn verplicht.
Mooie zege Mark Mandemaker in 9e Kleeberg Challenge
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Mooie zege Mark Mandemaker in 9e Kleeberg Challenge

In het Limburgse Mechelen wordt al jaren een van de mooiste en pittigste wedstrijden georganiseerd voor de jeugd die van klimmen houdt. Cas Briggeman en Mark Mandemaker stonden namens PRC Delta samen met 40 andere renners aan de start in categorie 6.

Terwijl al dagen beestenweer voorspeld werd en 10 km verderop bij het Drielandenpunt 4 cm sneeuw lag, trokken de ergste buien langs de Kleeberg, het strijdtoneel van deze zaterdag. Elke ronde van 2,6 km moest deze klim van 1 km met een gemiddelde stijging van 6% opgereden worden.

 

Vanuit de start vormde zich een kopgroep van 20 man die ronde na ronde kleiner werd. Helaas moest ook Cas de rol lossen. Hij werd duizelig, moest overgeven en verliet daardoor de wedstrijd. Na een bezoek aan de EHBO ging het langzaamaan weer beter.

Mark reed makkelijk mee en plaatste zijn vooraf geplande demarrage op de een na laatste beklimming. Er kon slechts 1 renner volgen en samen reden ze naar de laatste klim waar de finish lag. Mark won de sprint-à-deux en pakte zo een hele mooie zege en is eerste leider in de Limburg Klimcup. Volgende week start hij in de Jeugdronde van de Heksenberg in de bolletjestrui.

Pagina terug