Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "1e Klokshuys Omnium PRC Delta nieuwe aanwinst op de kalender":

Velden met (*) zijn verplicht.
1e Klokshuys Omnium PRC Delta nieuwe aanwinst op de kalender
(*):
(*):
(*):
:
(*):

1e Klokshuys Omnium PRC Delta nieuwe aanwinst op de kalender

Zaterdag 11 mei was het 1e Klokshuys Omnium PRC Delta voor basisleden. De door Ard Briggeman en Ron Lambregts georganiseerde omium had kwa weer een perfecte koersdag. Het omnium bestond uit 4 onderdelen. Puntenkoers, Afvalkoers Ploegentijdrit en Criterium. In totaal deden er 11 teams mee.

Om klokslag 10 uur werd de eerste heat van de puntenkoers gehouden, dat sommige renners er erg veel zin in hadden bleek wel bij de eerste rondes. Waar de mannen als jonge honden er gelijk vol in gingen. Wisten ze wel dat er nog 3 onderdelen kwamen?
Om de 5 ronden over het grote ovaal, werd er gesprint voor de punten. In totaal 4x.  In heat 2, was het koersverloop zelfde geval, opmerkelijk was dat Wim van Heukelen van CTF alle punten opraapte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat CTF het eerste onderdeel heeft gewonnen.

https://photos.app.goo.gl/Ye3LSDt2WvGhBuFG9


Het 2e onderdeel was de afvalkoers. Eveneens op het grote ovaal. Na 2 ronden inrijden, viel elke keer de laatse renner af en de laatst 5 renners sprinten voor de hoogste plaatsen. Wederom veel fanatisme, waar sommige renners zelfs een stukje hebben moet crossen. Het was team Appeltaarders 2 die het slimst en het best konden sprinten.

Na een korte pauze en heerlijke versnappering gemaakt door de dames van de bar, werd er het 3e onderdeel gestart. De Ploegentijdrit. Dat CTF een zeer geroutineerd en op elkaar ingespeeld team heeft, was al snel duidelijk na de eerste ronde. Met veruit de snelste rondetijd over het gehele PRC Delta parkoers. Het Cycling team uit Overflakee trok deze snelheid door en won dan ook de ploegentijdrit.

 

https://www.dropbox.com/sh/x95cap3un0xwjbw/AABkUNgXhQz1e8NCgXvj4xFLa?dl=0&lst=


Na de ploegentijdrit werd het criterium gehouden, Waar het erg spannend was voor plaats 1 en 2 in het algemeen klassement ,als ook plaats 3 en 4. Alle renners gingen tegelijk van start. Dat de vele kilometers in de diverse onderdelen aardig gingen doorwegen, bleek wel door de deur, die achteraan het peloton openstond. Uitiendelijk was het Mario Poldervaart die 3 ronden voor tijd nog energie vond en in de aanval trok. Hij hield het goed vol en won het criterium. Doordat nummer 3 van het team ook nog punten kon verdienen, bleek dat Team PRC Delta 2 de winst heeft gepakt in het criterium.

De uiteindelijke winst ging naar CTF voor Appeltaardes 2 en PRC Delta 3.

Aan alle vrijwillers, EHBO-ers en sponsors Dekobike en KLokshuys, vele malen dank voor dit evenement. Zonder jullie was dit evenement nooit gelukt. Aan de vele komplimenten voor de leuk dag blijkt wel dat de organisatie goed werk heeft afgeleverd.
 En geeft dit genoeg motivatie om volgend jaar een 2e Klokshuys Omnium !

Pagina terug