Deel deze pagina via:

Nieuws

Reactie op "Hammer Youth 2019":

Velden met (*) zijn verplicht.
Hammer Youth 2019
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Hammer Youth 2019

Rondom de profwedstrijden van de Hammer-series in Sittard werd een populaire jeugdwedstrijd georganiseerd. Bijna 400 kinderen streden op het Tom Dumoulin bike-park in Sittard in eigen hun leeftijdscategorieën om de zege. Naast de eindzege telt deze wedstrijd mee in de Limburg Klimcup.

 

Van PRC Delta was er een mooi clubje renners naar Limburg afgereisd. Voor de wedstrijden begon kon er tussen de profs ingereden worden. Bovendien was elke renner aan een prof-team gekoppeld, zodat concurrenten ook nog een team vormden. Er stond een stormachtige wind, die lastiger wassen de klim. Die werd met wind mee genomen, dus dat ging een stuk makkelijker!

 

Finn Wuisman beet het spits af voor de blauw-gele brigade. Hij was de hele week al niet 100% fit, maar dat was niet echt te merken. Hij streed voorin mee, maar kwam in de  sprint net iets te kort. Vervolgens was hij op alles fietsen in het promo-dorp te vinden!

 

Daarna was het de beurt aan Anne Freij en Åsa de Keijzer in categorie 3. Beide dames startten voorin, maar de wind zorgde ervoor dat ze toch net achter de breuk zaten. In de tweede groep deden ze hun werk en reden lekker door.

 

In categorie 4 stond Bram de Waard aan de start. Hij reed de hele wedstrijd in een mooi groepje, maar viel de trainers (zonder dat hij het zelf zag) vooral op met een soort van sirtaki dans op het kussen bij de klimwand!

 

Geen pauze na categorie 4 zoals normaal. Sveva Klok en Lucas Schaar, die net als een groot deel van de Delta-renners, al een dag eerder in Limburg aan kwamen, vertegenwoordigden onze club bij categorie 5. Lucas zijn wedstrijd was eigenlijk na de start al over toen hij zijn schoen kapot trok. Hij streed echter door. Sveva liet zien dat trainen op souplesse zin heeft, dartelde de klim op, maar miste helaas de eerste groep 

 

Mark Mandemaker startte als leider in de Limburg klimcup in de bolletjestrui. Samen met ploeggenoten Cas Briggeman en Senna Wuisman bond hij de strijd aan met 70 andere renners/rensters. Mark moest achteraan starten, maakte een fatale stuurfout op het moment dat de beslissing viel. Uiteindelijk winst in de sprint van de eerste achtervolgende groep en nog stevig leider in de Limburg klimcup. Cas moest die achtervolgende halverwege de koers laten gaan, maar reed sterk in de groep daarachter. Senna kreeg helaas last van hyperventilatie en moest de wedstrijd helaas vroegtijdig verlaten.

 

Voordat de profs bezit namen van het parcours startte Jayden Post in categorie 7. Hij reed een mooie koers en pakte steeds renners op en reed zo steeds verder naar voren. Klimmen ging eigenlijk best wel goed!

 

Na de wedstrijden volgden de huldigingen op het podium. Tussendoor reden een aantal ook nog mee met de Kids-ride met Tom Dumoulin, werden er handtekeningen en bidons gescoord en gekeken bij de profploegen. Kortom, een hele leuke dag!

 

Uitslagen:

Cat. 2:

Finn Wuisman, 11e

 

Cat. 3:

Åsa De Keijzer, 19e

Anne Freij, 24e

 

Cat. 4:

Bram de Waard, 40e

 

Cat. 5:

Sveva Klok, 28e

Lucas Schaar, 51e

 

Cat. 6:

Mark Mandemaker, 9e

Cas Briggeman, 38e

Senna Wuisman, 66e

 

Cat. 7:

Jayden Post, 53e

 

Pagina terug