Deel deze pagina via:

Wielrennen plus

Wat is wielrennen plus?

P.R.C. Delta biedt wielrennen plus aan voor mensen die wat extra aandacht nodig hebben en die graag willen trainen op een voor verkeer afgesloten parcours en mogelijk ook deel willen gaan nemen aan ID-Cycling wedstrijden. ID staat voor "Intellectual Disability", oftewel mensen met een verstandelijke beperking. P.R.C. Delta geeft deze tak van sport de naam wielrennen plus omdat zij niet een zogenaamde stempel willen geven aan deze categorie renners die veelal gezien worden als gehandicapten. P.R.C. Delta kijkt naar de kansen en mogelijkheden van deze mensen. En de naam plus staat voor extra aandacht en kijkend naar de pluspunten van de mens!

De doelstelling is om leden -in de leeftijdscategorie 13 tot 60 jaar- een zinvolle, sportieve en plezierige vrijetijdsbesteding te geven.
ID-Cycling Nederland heeft momenteel meer dan 35 leden, die bovenal trainen voor het plezier. Maar zij nemen ook deel aan wedstrijden en toertochten in binnen- en buitenland. De renners rijden op een gewone racefiets, een tandem of een driewieler.

Eén maal per jaar houdt de KNWU een Nederlands Kampioenschap voor ID-renners en dan gaat het dus om een echte rood-wit-blauwe wielertrui.
Ook kunnen ID-renners mee doen aan de Olympische Spelen, de Special Olympics.

Doelstelling wielrennen plus bij P.R.C. Delta
Het doel is dat er mensen met een ggz achtergrond, licht verstandelijke beperking of andere stoornis uit de omgeving van Spijkenisse lid kunnen worden P.R.C. Delta. Zij krijgen trainingen aangeboden op het –voor verkeer afgesloten- wielerparcours van de vereniging.
Dit is veilig voor ze, want sommige mensen met een beperking zijn niet verkeersveilig en zullen zich nooit in het verkeer bevinden zonder een begeleider.

Lijkt het u wat om eens mee te komen trainen of kent u een persoon met een (licht) verstandelijke beperking die de sport zou willen bedrijven? Neem dan contact op met de contactpersoon van wielrennen plus.
 
Rens Trommels                             Jeffrie Janssen
06-52265494                                   06-27569618
renstrommels@gmail.com              jouwfietstrainer@gmail.com